Cancersjuka Nicole kan inte gå på musikal – arrangören vägrar ge pengar tillbaka: ”Tycka synd om sig själv”

Foto: Privat/ Kyrre Lien, NTB Scanpix

Nicole Horn fick biljetter till musikalen Grease för att hon var färdigbehandlad för bröstcancern. Men cancern kom tillbaka med full kraft och nu har hon bara månader kvar att leva och kommer troligtvis inte hinna se musikalen.

Trot det får hon inga pengar tillbaka av varken Ticketmaster eller arrangören, något SMP var först med att rapportera.

Nicole Horn diagnostiserades med bröstcancer 2019 och behandlades med cellgifter, strålning och en operation.

Behandlingen visade goda resultat och i november samma år var Nicole färdigbehandlad och cancerfri.

– Eftersom jag gillar Grease köpte min man två biljetter till musikalen så att jag skulle kunna fira att behandlingen var avslutad, berättar Nicole för Newsner.

Foto: Kyrre Lien , NTB Scanpix

Men sedan kom pandemin och datumet för musikalen flyttades fram till det ena datumet efter det andra.

Cancern kom tillbaka

Nicole som hade börjat jobba vid tidpunkten hade börjat få fasligt ont i fötterna och tog kontakt med onkologen som sjukskrev henne.

– För att han inte ville ha krångel med försäkringskassan gick han till botten och gjorde en skelettröntgen. Det visade sig då att jag hade fullt av metastaser och att cancern den här gången var obotlig.

Foto: Privat

I januari 2021 fick Nicole vet att hon bara hade runt 12 månader kvar i livet. Och i maj samma år kom beskedet att den där Greaseföreställningen hon så länge väntat på skulle flyttas fram ännu en gång.

– Jag fick veta att den skulle flyttas fram till januari 2022 och då vet jag inte om jag lever. Och om jag nu lever så skulle jag vara så dålig att jag inte orkar sitta på en musikal i flera timmar, säger hon till Newsner.

Nekades pengarna tillbaka

Nicole tog kontakt med Ticketmaster där hennes man köpte biljetterna för att be om pengarna tillbaka.

– Ticketmaster sa att de sulle kolla upp det och två veckor senare fick jag till svar att jag skulle ringa arrangören Julius Ab. Jag kontaktade dem flera gånger utan att få svar då de inte hade någon telefonservice under pandemin, säger Nicole och tillägger:

– Så jag hör av mig till Ticketmaster igen som i sin tur kontaktar Julius Ab. Men då fick jag veta att jag själv måste kontakta dem. Men jag fick aldrig kontakt med dem.

”Tycka synd om sig själv”

Till slut får Nicole ett nummer till Sangré event som nu är arrangör.

– Jag fick prata med en chef direkt och fick veta att jag inte skulle få pengarna tillbaka. Han sa att jag kunde ge bort dem till någon i julklapp i stället, och anklagade mig för att ljuga, säger Nicole till Newsner.

Nicole och hennes man menar att de redan i maj försökt att få pengarna tillbaka och att arrangörerna borde ta det i beaktning.

– Jag hörde ju av mig till dem redan i maj. Så det är inte så att de inte skulle hinna sälja biljetterna vidare, säger hon.

Smålandsposten har varit i kontakt med Cenneth Sangré på Sangré event som menar att de måste behandla alla kunder likadant.

– Jag har väldigt svårt att förstå varför man ska gå till tidningen och kräva och tycka synd om sig själv, säger han till tidningen.

”Borde få veta hur det känns”

Nicole har, som så många andra, reagerat starkt på Sangrés uttalande.

– Jag har aldrig önskat någon annan människa något ont, men han borde få veta hur det känns att vara allvarligt sjuk, säger hon till Newsner och tillägger:

– Det här datumet har ju skjutits upp i två år. Vissa saker i planeringen kan man ju ändra på, men jag som är svårt sjuk kan inte det, säger hon.

Nicole har valt att berätta om händelsen i hopp om att ingen mer i hennes situation ska råka ut för något liknande.

– Det måste till en ändring. Man kan inte vara så här fyrkantig utan se till människan, säger hon till Newsner.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version