Coop-butik delade ut gratis matvaror till kunderna – för att minska matsvinnet: ”Kanonbra”

Coop, kundkorg

Foto: TT

Efter en global it-attack i slutet på förra veckan har flera Coop-butiker tvingats hålla stängt.

Under söndagen valde istället Coop Västertorp att dela ut en del av matvarorna helt gratis till besökarna.

– Det är kanonbra av Coop att de delar ut gratis mat, så de slipper slänga, säger en av besökarna, Krista Lindskog till Aftonbladet.

Under fredagskvällen föll flera företag offer för en global it-attack som riktats mot ett mjukvarubolag i USA. En av de aktörer som påverkats är matvarukedjan Coop som sedan attacken haft stora problem med sitt kassasystem.

Det har lett till att flera butiker tvingats hålla stängt under helgen i väntan på en lösning. 

En av de butikerna som påverkats är Coop Västertorp, söder om Stockholm, som under lördagskvällen valde att hålla stängt. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

Foto: Ali Lorestani/TT

Delade ut gratis mat

Under söndagen öppnade de däremot butiken igen – men med ett annorlunda fokus.

Butiken delade ut den mat som riskerade att bli dålig, helt gratis, till kunderna.

– Det är kanonbra av Coop att de delar ut gratis mat, så de slipper slänga. I många butiker måste de slänga maten om butikschefen har sagt det, säger Krista Lindskog, 58, som var en av många på plats för att ta emot en vara eller två – till Aftonbladet.

Ett fint beslut av butiken för att minska matsvinnet och som möttes av glada tillrop från kunderna.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ser en fara med systemet

Även ifall flera butiker nu repat sig någorlunda efter it-attacken är det fortfarande flera butiker och orter som är hårt drabbade.

”Händelsen är allvarlig då den är så omfattande och vi fortsätter arbetet med att säkerställa att vi kan öppna samtliga butiker så snart som möjligt”, skriver Coop på sin hemsida.

Kunden Krista Lindskog som hyllar butikens initiativ, är kritisk till det digitala samhället och ser även en fara med att helt luta sig mot det.

– Det är också väldigt odemokratiskt. Det är långt fler än 75-åriga Agda och 85-åriga Nisse som inte klarar av det digitala systemet med alla nödvändiga betalningar. Det är även 40-åriga Benke som har jobbat som långtradarchaufför i många år och så vidare, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Därför är detta en bra läxa. Jag hoppas att man har lärt sig att ha en analog plan b. Detta kommer ju hända igen, helt säkert.

Vad tycker ni om butikens initiativ? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version