Efter vårdkrisen: Regeringen satsar 5 miljarder extra på välfärden – efter oppositionens krav

Regeringen backar – efter kraven från oppositionen.
Nu blir det fem miljarder kronor extra öronmärkta till välfärden.
Det skriver finansminister Magdalena Andersson (S) och övriga partier i januariavtalet på Aftonbladet debatt.

Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna satte sig i förhandlingar – för att pressa regeringen att ta fram mer pengar till välfärden.

Så sent som på söndagen stod M:s och V:s respektive ekonomiskpolitiska talespersoner Elisabeth Svantesson och Ulla Andersson på samma sida i SVT:s Agenda-studio och förklarade läget.

– Jag tror vi kommer att komma överens, sade Svantesson (M) i SVT:s Agenda.

Partierna ville pressa regeringen i riksdagen att ta fram mer pengar till välfärden.

Och på måndagen kom nya besked från regeringen och dess samarbetspartier om budgeten Centerpartiet och Liberalerna. Det blir fem miljarder extra till välfärden i vårens budget. Det skriver finansminister Magdalena Andersson (S) tillsammans med de ekonomisk-politiska talespersonerna Karolina Skog, (MP), Emil Källström (C) och Mats Persson (L) på Aftonbladet debatt.

Foto: TT

”Utöver fem nya välfärdsmiljarder gjorde vi också riktade satsningar på skolan och vården. Men det har blivit tydligt att det inte räcker. För att upprätthålla en hög kvalitet i välfärden behöver kommunsektorn ytterligare tillskott för att säkerställa allas rätt till vård, utbildning, omsorg och andra välfärdstjänster”, skriver de fyra partierna i januariavtalet (S, MP, C och L) på Aftonbladet debatt.upprätthålla en hög kvalitet

Texten uppdateras.

Vad tycker du om det här? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Exit mobile version