Eldsjälen Annas varma initiativ – bjuder behövande barnfamiljer på julgåvor: ”Måste ta hand om varandra”

Foto: Christine Olsson, TT/ Privat

Anna Megger från Åkersberga brinner för att hjälpa barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt eller som av andra anledningar behöver lite extra guldkant i vardagen.

Nu bjuder hon behövande barnfamiljer på julgåva.

Självaste julafton närmar sig med stormsteg. Och även om det är en tid med mycket lycka och höga förväntningar är det en stressig tid för många.

För den som har det knapert ekonomiskt kan det vara extra jobbigt.

”Vill hjälpa andra”

När Anna blev förälder fick hon en inblick i hur familjelivet är och hur det kan vara. Och ganska snart växte det fram en känsla av att vilja hjälpa andra.

– Jag har alltid haft en stor kärlek till barn och när jag själv fick barn och såg hur familjelivet kunde vara så kände jag att jag var så lyckligt lottad och att jag därför ville hjälpa andra som kanske inte har det lika lätt, säger Anna till Newsner.

Hon började smått med att ge bort sonens leksaker han tröttnat på eller blivit för gammal för till andra barn.

– Jag valde att inte sälja utan ge bort sakerna, säger hon.

Sedan startade hon en Instagram vid namn Gåva till barnen och sedan dess har hennes vision utvecklats.

– Först var det sonens gamla leksaker. Och sedan hade vi fyra biljetter till Halloween på Gröna lund som vi i familjen kom överens om att vi kunde ge till behövande familjer. I stället för att ta en slant så skänkte vi bort dem.

Bjuder in till julbord

Att se de andra barnfamiljernas glädje gav Anna bränsle till att fortsätta hjälpa andra. Och hon bestämde sig därefter för att arrangera ett julbord.

– Tanken var att jag skulle bjuda in barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt, eller inte har möjlighet att fira jul eller äta julmat hemma, berättar Anna.

Anna hyrde en lokal den 18 december och flera erbjöd sig att hjälpa till och bidra med både det ena och det andra.

– Det är jättemånga som har velat hjälpa till med allt från mat, till att baka eller fixa julklappar. En del har skänkt pengar. Så ja, jag har fått ihop en hel del här och är helt chockad över att människor är så givmilda, säger hon.

50 anmälda

Anna hade planerat för att bjuda 20 behövande familjer på julbordet. Men på grund av den ökade smittspridningen och nya restriktioner fick hon tänka om.

I stället för att bjuda in till julbord kommer hon åka runt och dela ut ett valfritt presentkort till alla familjer.

– De kommer får ett valfritt presentkort på ICA Maxi, Leos lekland eller 1 timme på yump, berättar hon.

Anna är glad att hon kan hjälpa till och hoppas att fler tar efter.

– Människor borde bli mer snälla mor varandra. Vi måste ta hand om varandra mer och bry oss mer om andra. Inte bara tänka på sig själv, det är så viktigt, säger hon och tillägger:

– Man får så mycket glädje tillbaka, säger hon till Newsner.

Det är är så fint. Tycker du att fler borde göra någonting liknande? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version