Film på skadad från skolattacken sprids i sociala medier – polisen rasar: ”Så otroligt hjärtlöst”

Skolattacken i Malmö

Foto: Johan Nilsson, TT

Film på skadad från skolattacken i Malmö sprids i sociala medier. En video som setts av tiotusentals, rapporterar Expressen.

Nu ryter polisen ifrån.

Det var vid 17-tiden i måndags som två lärare i 50-årsåldern, dödades på Malmö latinskola. En 18-årig man, som var elev på skolan, greps på platsen och är nu anhållen misstänkt för två fall av mord. 

Skolattacken skakade hela landet och flera politiker gick ut och fördömde den tragiska händelsen.

”Det är med sorg och bestörtning jag har tagit emot beskedet att två personer har avlidit efter ett allvarligt våldsbrott på en skola i Malmö igår. Mina tankar går omedelbart till deras familjer och vänner. Jag tänker också på alla elever och kollegor på skolan”, sade statsministern i en skriftlig kommentar till TT.

Också Centerpartiets partiledare Annie Lööf kommenterar händelsen och skriver på Twitter att hennes tankar går till anhöriga, familjer och vänner till de drabbade.

Film på skadad sprids på nätet

Bara minuter efter det att polisen larmats till skolan började filmer och rykten som vad som skett spridas i sociala medier.

En av filmerna som just nu sprids på nätet visar hur en skadad person förs ut till ambulansen som väntar utanför skolan. Videon har fått tiotusentals visningar på en av strömningstjänsterna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen reagerar med avsky

Malmöpolisen kommer nu att anmäla den eller de personer som ligger bakom filmen.

– Elever och lärare på den här skolan har varit med om en fruktansvärd händelse som kan sätta djupa ärr. Sen att öppna de här såren genom att sprida filmklipp på allvarligt skadade människor. Det är helt hjärtlöst, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Filmklippet som sprids väcker avsky, så även inom polisen.

– Jag har svårt att hitta ord. Det är så hjärtlöst. Så otroligt hjärtlöst. Man måste sakna en grundläggande empati om man tycker att det är rimligt att lägga ut filmklipp på en mycket svårt skadad människa, säger Nils Norling

Exit mobile version