Fodervärd dumpade Juttas älskade katter i skogen – nu vill hon varna andra: ”Fruktansvärt”

Jutta Nevala tvingades omplacera sina älskade katter på grund av ändrade familjeförhållanden. Hon trodde att katterna var i tryggt förvar i sitt nya hem, men veckor senare visade det sig raka motsatsen.

När Jutta Nevala flyttade ihop med sin pojkvän i Strömstad stod det snart klart att det fanns allergi i den nya familjen och Jutta var tvungen att omplacera sina två katter.

Jutta har haft katterna i flera år så det var inget lätt beslut att ta.

– Det är ju mina bebisar liksom. Jag har haft dem i 7 och 9 år. Så det var jättejobbigt, säger hon till Newsner.

Katterna Mist och Smilla. Foto: Privat

I ett inlägg på Facebook berättade Jutta om situationen och att hon önskade någon att ta hand om dem och hon fick svar snabbt.

– En kvinna hörde av sig och hon verkade bra och trevlig. Vi bestämde att hon skulle ha katterna på prov. Det kändes bra till en början och hon hörde inte av sig så jag antog att allt var ok, berättar Jutta för Newsner.

Hittades full av fästingar

Men några veckor senare tar Örebro katthem kontakt med henne.

– De hörde av sig till min kompis och sa att de hittat min ena katt Smilla ute vid ett torp i skogen. Utsvulten, ensam och full av fästingar. Hon var nära döden och de spårade henne till mig via hennes öronmärkning.

När Jutta nåddes av nyheten satte hon sig direkt i bilen för att köra hem till kvinnan som utgett sig för att ta hand om katterna. Men där var det ingen som öppnade dörren.

– Mitt hjärta krossades och jag ville veta var min andra katt Mist var. Men först öppnade hon inte dörren och när hon väl gjorde det spelade hon dum och sa att hon inte visste att katterna var borta och att hon lämnat dem till hennes farmor.

Jutta var skeptisk till kvinnans historia men får veta att den andra katten är i tryggt förvar och att de ska åka dit och hälsa på nästkommande dag.

Vägrade öppna dörren

Men morgonen därpå uppstår samma scenario. Kvinnan vägrar öppna dörren och Jutta väljer då att tillkalla polis.

– Till slut får jag veta att det inte fanns någon farmor heller. Hon hittade på allt. Hon hade väl tröttnat på katterna och kört i väg dem i skogen. Det är så fruktansvärt. Hon hade kunnat ringa mig bara så hade jag fixat ett nytt hem åt katterna, säger Jutta till Newsner.

Jutta Nevala och katterna Mist och Smilla. Foto: Privat

Jutta delade med sig av den hemska historien på Facebook som fått tusentals att rasa.

”Nä fy fan säger jag bara! Jävla as! Så mycket elaka ord jag vill skriva just nu. Hoppas du får reda på sista kissen”, skriver en person.

”Men va!!! Vissa människor är så jävla vidriga!! Hoppas verkligen att Mist kommer till rätta och att båda två får må bra. Människan är av det värsta sorten, men karma kommer!”, skriver en annan.

”Fan bland det vidrigaste jag läst. Hoppas innerligt att du finner din andra katt och att båda katterna kan få ett bra hem som dom kan få återhämta sig hos. Hoppas att fanskapet kan ta och berätta vart hon gjort av den andra. Usch ryser i hela kroppen!”, skriver en tredje.

Flera har hört av sig till Jutta och berättat om liknande händelser.

– Jättemånga har hört av sig till mig och berättat om liknande händelser med den här kvinnan, berättar Jutta för Newsner.

Händelsen är polisanmäld och Jutta har även anmält kvinnan till länsstyrelsen.

– Jag är inte klar med henne. Jag vill att hon ska få sitt straff och att hon aldrig mer ska få ta hand om djur. Det här måste ut så att ingen annan råkar ut för henne, säger Jutta.

”Fortfarande i chock”

Katten Smilla är fortfarande kvar hos Örebros katthem men så fort hon mår bättre hoppas man hitta ett nytt hem åt henne.

Vad som hänt med den andra katten vet ingen.

– Jag vet fortfarande inte vad som har hänt Mist. Det är fruktansvärt, jag är fortfarande i chock, säger hon till Newsner.

Stackars katter. Hoppas verkligen att Mist hittar hem igen och att de kan få ett tryggt och kärleksfullt hem till slut.

Dela gärna artikeln så att ingen mer råkar ut för kvinnan.

Exit mobile version