Varnar för nya livsfarliga trenden bland barn – bilister har ingen chans att stanna

Det var i fredags eftermiddag som Frida Klasson, 36, kom skakig hem efter en livsfarlig incident på vägen. En flicka i tolvårsåldern sprang rakt ut i vägen Frida körde på, och la sig ner och gjorde armhävningar.

”Då var det mindre barn, i sexårsåldern”

Precis när Fria bromsade in sprang flickan till sin kompis vid sidan om vägen och skrattade. Senare visade det sig att Frida inte var den enda som hade råkat ut för en sådan nära döden-upplevelse.

– Min sambo hade hört att en granne varit med om ungefär samma sak någon dag tidigare. Då var det mindre barn, i sexårsåldern, som sprungit över vägen rakt framför bilar, säger hon till Expressen.

Facebook/Frida Klasson

Kommunpolisen Anna-Lena Mann, är inte förvånad.

– Det händer emellanåt att folk lägger sig på vägen. Det är ungdomens oförstånd kan man väl säga. Man tänker sig nog inte för, säger hon och fortsätter:

– Det är bra att lyfta det här för det är totalt livsfarligt. Det gäller att få stopp på det i tid. Det är sådana tilltag som kan sprida sig och det kan startas utmaningar via sociala medier, säger Anna-Lena till Expressen.

Dela gärna för att varna andra att vara uppmärksamma på denna galna trend. Och uppmana föräldrar att prata med sina barn. 

Exit mobile version