Gäng kastade sten på buss – all busstrafik fick stängas av: ”Så onödigt”

Under fredagsmorgonen utsattes en buss för stenkastning i Västerås. En annan buss på samma linje fick stanna då vägen blockerades av samma gäng, rapporterar P4 Västmanland.

Det var strax innan klockan 05 på fredagsmorgonen, när den första turen från Björnön i Västerås skulle gå av stapeln, som stenkastningen ägde rum.

– Ett gäng på vägen hindrar bussen från att komma fram egentligen. Men han lyckades köra förbi gänget, säger Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken till P4 Västmanland.

Foto: Adam af Ekenstam/ TT

Alla klarade sig oskadda den gången och bussen fortsatte mot stan. Väl där stod samma gäng vid en hållplats och ville kliva ombord.

– Men han ville ju inte ha dem ombord eftersom dem hade hade bråkat, så han släppte inte ombord dem utan körde förbi, säger Mikael till P4.

När gänget inte blev påsläppta började de i stället att kasta sten på bussen. En träffar så hårt att bakrutan på bussen krossas.

Som tur var fanns det inga passagerare på bussen vid tillfället.

”Kom inte fram”

Nästa buss som skulle ut på sträckan utsattes också för samma gäng.

– Då hade de lagt saker på vägen. Man håller på att bygger en ny bro där så det finns ju lite bygg attiraljer i närheten av Björnö-bron och då hade de placerat ut sådana saker på vägen så den föraren kom knappt fram, säger Mikael.

De två händelserna ledde till att trafiken fick stängas av under några timmar.

– Jag tycker att det är väldigt, väldigt onödigt. Jag kan inte riktigt förstå de som beter sig på det här sättet, ill P4 Västmanland.

Riktigt onödigt. Att människor inte kan begripa hur deras handlingar påverkar andra.

Vad tycker du om det här? Dela gärna och berätta.

Exit mobile version