Glenn Hyséns förslag: Sätt upp övervakningskameror ÖVERALLT

Övervakningskameror på allmänna platser har varit en het potatis de senaste åren, både på nationell, regional och lokal nivå.

Inrikesministern positiv till övervakningskameror

Senast i september godkände datainspektionen Uppsala kommuns ansöka om kameraövervakning delar av centrala delarna mellan klockan 20 och 06, någonting som diskuteras och föreslås i fler städer.

Bildkälla: Shutterstock

I oktober konstaterade inrikesminister Mikael Damberg att han är öppen för att se fler kameror.

– Jag tycker att det är väldigt bra och ger bra resultat, sa han då under ett besök i Örebro till P4.

Glenn Hysén: Sätt upp fler kameror

Samtidigt menar många att övervakningskameror är någonting negativt i form av att det kränker den personliga integriteten.

Men får Glenn Hysén välja bör det vara övervakningskameror – överallt.

I en krönika i Expressen skriver berättar den förre fotbollsspelaren tillika TV-profilen bland annat om att någon repade hans bil samt att vissa slår sönder busskurer.

”Det är bara materiella ting och det finns som sagt saker som är värre, men man blir lika irriterad ändå. Givetvis är det väldigt svårt att få fast någon för skadegörelse som ofta sker på natten, men det måste ut i tidningarna så att folk fattar och förstår konsekvenserna”, skriver Hysén i krönikan.

”Varför ska man vara orolig..”

Hysén menar att övervakningskameror är bra då man ser vem som har gjort vad. Han menar att i och med att han inte kommer ställa till med ”jävelskap” så kvittar det om han är med på bild.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

Dessutom anser han att fler kameror kan göra att polisen kan lösa fler brott.

”De får gärna sätta upp kameror överallt. Varför ska man vara orolig över att hamna på bild om man bara går förbi i två sekunder?  Kritikerna säger att det handlar om ens personliga integritet, men herregud, jag köper inte det. Har man inget att dölja är det ju lugnt”, skriver Glenn Hysén i en krönika i Expressen.

Exit mobile version