GRATTIS: Eric och Nour vinner Hela kändis-Sverige bakar – hit skänker de vinstpengarna

Nour El-Refai och Eric Ericson

Foto: Tv4

Skådespelarna Nour El-Refai och Eric Ericson kammade hem segern i årets ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Hit går vinstpengarna.

Det blev en spännande säsong av Hela kändis-Sverige bakar och finalen stod slutligen mellan skådespelarduon Nour El-Refai och Eric Ericson och skidåkarna André Myhrer och Mattias Hargin.

I finalen fick paren baka allt från Schwartzwaldtårtor till att montera marsipangrodor. Det var en jämn historia men till slut stod det klart att skådespelarduon kammade hem vinsten.

– Jag är världens sämsta vinnare och en ännu sämre förlorare så det är klart att det var viktigt. Någonstans är jag nog ändå en tävlingsperson. Men för mig var det en urtöntig prestige och dessutom var jag lite generad också över Elisabeth Johansson och Johan Sörberg och ville visa dem litegrann vad jag kunde. Urlarvigt, haha, säger Eric till Allt om mat.

Nour tillägger:

– Egentligen är det inte viktigt att vinna men när jag väl var där så blev det plötsligt viktigt. Jag trodde inte att vi skulle vinna. Det var något avsnitt när jag kände att nu åker vi. Men jag ville gärna att de skulle tycka att vi var duktiga och att vi gjorde bra ifrån oss, man rycks med när man är med. Jag blev jätteglad när vi vann.

Hyllas i sociala medier

I sociala medier tackar skådespelarna för sin medverkan.

”Hade sååå kul! Tack för att du frågade om jag ville va din bakkompis, Eric! Och tack mamma för att du hängde med på inspelning så jag kunde baka hela dagarna och kvällarna och ändå somna och vakna med mitt barn. Alla som var med är såna gullesnuttar och duktiga hela bunten! Men vi vann alltså!!!!”, skriver Nour i ett inlägg på Instagram.

Även Eric är stolt över vinsten och glad att han ställde upp i programmet.

”Vi vann!!! Stort tack @nourbilder för en galet rolig bagarresa!! Sååå glad att vi hade varandra där i tältet! Och tack @thequeenoflicorice och @sorbergjohan för allt stöd och alla tips! Lärde mig så otroligt mycket!!”, skriver Eric i ett inlägg på Instagram.

Och följarna är inte sena med att gratta.

I kommentarsfältet strömmar grattishälsningarna in från alla håll.

”Men va?!!! Vad Kul!!!! Grattis!!! Måste kolla!!!”, skriver Pernilla Wahlgren.

”GRATTIS!! Hur kvalificerar man som VIP om man inte ingår i ovan? Privat sånglärare till kiddo?”, hälsar Mariette Hansson.

”Va!!!?? Va va va VANN? Så cooooolt! Grattis brorsan! 😍🐬När bjuder du på bulle? Inte 🚕 alltså”, skriver Cecilia Von Der Esch.

Öppnat eget bageri

Eric har ett stort intresse för matlagning och bakning och efter vinsten i programmet har han öppnat ett eget bageri.

Nour å andra sidan har inte bakat mer än vad hon har gjort innan. I stället har hon fortsatt att hålla sig till yrket hon har till vardags.

Förra året gjorde hon regidebut med tv-serien ”Skitsamma” och nu drömmer hon om att få regissera fler tv-serier.

– Om jag får bestämma skulle jag göra det jämt. Det hade varit kul att jobba med samma personer också, de är väldigt duktiga, säger El-Refai.

Hit går pengarna

Vinstsumman på 50 000 kronor skänks till välgörenhet för personer med neuropsykiatrisk funktionsvariation.

Exit mobile version