16-åriga Greta Thunbergs stora succé – hennes tal har nått miljongränsen

Bildkälla: Instagram @gretathunberg

Allt började med en 16-årings skolstrejk för att uppmärksamma klimatfrågan. Greta satt ensam utanför riksdagshuset i Stockholm. Idag har hon fått tusentals över hela världen att följa hennes fotspår.

TED-talks, är idéer värda att spridas, där människor med intressanta tankar bjuds in för att hålla inspirerande föreläsningar så att världen kan ta del av det. I Gretas TED-talk, inspelat i november, berättar hon om hennes plan för att få människor att vilja engagera sig i klimatet, och i det långa loppet få politikerna att agera. Det talet har nu fått över en miljon visningar, ett kvitto på succé.

Greta om att nå en miljon visningar

I tidigare intervjuer med Greta har hon berättat att hon inte bryr sig om kändisskapet, utan bara att hennes budskap om klimatet ska nå ut till många.

– Det känns bra att det har fått så många visningar för jag tar upp väldigt mycket saker i det här talet. Bland annat pratar jag mycket kring en del kritik jag fått och sen tar jag upp fakta, säger Greta Thunberg till Expressen.

Den här 16-åringens engagemang är vad vi behöver för att rädda klimatet för kommande generationer. Dela för att sprida hennes budskap. 

 

Exit mobile version