Gunhild Stordalens nya besked om sin egen hälsa

”Vill inte tänka på det”

Den gången sade hon följande om att vänta på svaret från sista behandlingen:

– Jag vill inte tänka på det. Jag måste fokusera på de saker jag kan göra något åt. Jag lever så sunt jag kan och försöker att träna, äta bra, sova ordentligt och inte stressa för mycket, men det är väldigt svårt. Utöver detta tar jag medicinerna mina, går på kontrollerna och gör de saker jag kan, berättade Gunhild för Dagbladet.

Nu, några månader senare, uttalar hon sig på nytt till samma tidning och hur dagsformen är.

– Jag kör på allt vad jag kan, sa Gunhild Stordalen till Dagbladet under Arendalsveckan. 

Gunhild sa även att hon är mer orolig för planetens hälsa än sin egen – en passning till de klimatförändringar som slagit hårt mot jordklotet.

Under hela sjukdomen har Gunhild varit aktiv i sitt arbete med bland annat EAT – en stiftelse som arbetar för ett mer hållbart, globalt matsystem.

Foto: Lise Åserud / TT

Under politikerveckan i Arendal deltogGunhild Stordalen i en klimat- och miljödebatter.

– Vi måste ha en totalförändring kring vad vi producerar, hur vi distribuerar och hur vi konsumerar, sa Gunhild enligt ABC Nyheter.

Vidare påpekade Gunhild att världen behöver ett nytt, globalt matsystem. Detta är något som organisationen EAT, i samarbete med den medicinska tidsskriften Lancet, har jobbat hårt för.

Svaret kan komma när som helst

Svaret på om hennes sista behandling har haft effekt ska komma under ”sensommaren”, vilket betyder att Gunhild när som helst kan få besked om sin framtid.

Hon fortsätter att uppdatera sin Instagram och delar allt från hennes vardag, ofta om jobbet och även om sin egen sjukdom.

För inte så länge sedan lade hon upp en bild på sig själv och maken Petter Stordalen, med en text som började: ”Det är inte stressen som tar livet av oss”.

Här kan du läsa inlägget i sin helhet:

Det är otroligt att en så sjuk människa kan visa ett så stort engagemang för vår planet. Du gör en fantastisk jobb, Gunhild!

Vi fortsätter att hålla tummarna för att Gunhild och hennes familj får ett positivt svar den här höft, hoppas behandlingen haft effekt nu!

Tryck på gilla och delaknappen för att skicka styrkekramar till denna beundransvärda kvinna!

Exit mobile version