Här bjuder piloterna på fin flyguppvisning – hyllar alla som avlidit under coronapandemin

Foto: Facebook

Under lördagen åkte tio Saab Safir-flygplan i formation över Göteborg.

Anledningen? Team 50, en civil flyguppvisningsgrupp, ville hylla de personer som avlidit i covid-19 och den sjukvårdspersonal som kämpat och fortfarande kämpar dygnet runt i dessa tider, rapporterar Aftonbladet.

I flera månader har coronaviruset haft ett starkt grepp om världen. Bara i Sverige har 84 294 personer bekräftats smittade av viruset och 5 783 personer har avlidit till följd av covid-19.

Samtidigt har sjukvårdspersonal gjort allt i sin makt för att rädda livet på de allra sjukaste och jobbat dygnet runt, ibland helt utan rast, för att människor som insjuknat i covid-19 ska få den vård de behöver.

”Kallar det coronaflygning”

Team 50 en civil flyguppvisningsgrupp tycker att alla som fallit offer för pandemin ska och personalen som arbetat i frontlinjen mot den ska hyllas. Därför kunde göteborgare, så sent som i lördags, rikta blicken mot skyn och se hur tio stycken Saab Safir-flygplan mullrade förbi i formation över Västergötland.

– Det går att visa uppskattning på olika sätt, det kan vara att sjunga, dansa eller spela musik, men det kan vara genom att flyga också, säger Alf Ingesson Thor, 70, som är en av piloterna och fortsätter:

– Vi kallar det för Coronaflygning. Det är en hyllning till vårdpersonal, sjuka, anhöriga och avlidna.

Betalar ur egen ficka

Flygplanen utgick från Skövde strax efter lunchtid på lördagen för att flyga över Västra Götaland. De kom ner till Göteborg för en kortare paus på Säve flygplats.

Flygplanen utgick från Skövde och under flygturen passerade dem Skara, Vara och Alingsås. På vägen tillbaka till Skövde kommer de fluyga över Landvetter, Borås och Falköping.

Enligt Alf Ingesson Thor är hälften av gänget 70 plus och gamla flygvapenpiloter som numera är pensionerade. Enligt honom har de betalat för kalaset ur egen ficka.

– Vi vill göra någonting som kan lätta upp stämningen och se lite speciellt ut på himlen.

Vilken otroligt fin hyllning. Dela gärna artikeln så att fler kan bli uppmärksammade på detta!

Exit mobile version