Här tar polishästen Willy en ”ride thru” efter avslutat pass – underbara klippet gör succé på nätet

Foto: Polisen

Videon på polishästen Willy som tar en ”ride thru” på snabbmatskedjan Max i Barkarby gör succé på nätet.

Idag, en vecka efter att klippet publicerades i sociala medier, har den setts av miljontals, rapporterar P4 Stockholm.

Polisassistenten Kajsa Jansdotter och hästen Willy på Polisrytteriet i Stockholm blev hungriga efter ett nattpass i Barkarby under Alla hjärtans dag.

Och vad gör man om man blir hungrig ute på vägarna? Jo man spanar in närmaste snabbmatskedja såklart.

LÄS MER: Polisens julhälsning gör succé på nätet – gripande bilderna träffar rakt i hjärtat

Och ja, det var precis vad polishästen Willy och Kajsa gjorde.

– De som jobbade blev jättepaffa, det tog några sekunder och sen var luckan full med personal som klappade och hälsade på Willy, säger Kajsa Jansdotter till Mitti Järfälla.

Polisen: ”Rolig grej”

För Mitti berättar Kajsa hur hon sett liknande händelser i sociala medier innan, men att det var första gången hon själv testade.

– Det var första gången som jag gjorde det. Men jag har sett det i sociala medier och vi såg det mest som en rolig grej och sen var vi hungriga helt enkelt. Sen tänkte jag också att det skulle uppskattas av våra följare i sociala medier, säger hon till tidningen.

Hon hade rätt. På Instagram där klippet publicerades rån början strömmade kommentarerna in och snart plockade flera medier upp videon.

Enligt P4 Stockholm har deras inlägg om hästen Willy utanför Max setts av en halv miljon människor. Men enligt Kajsas beräkningar är det långt fler som sett videon.

– Jag har räknat lite grann för det är flera andra kanaler som har räknat lite också. Så över en miljon personer har sett den här videon. Det är väldigt roligt och väldigt otippat från vår sida, säger hon till P4 Stockholm.

Väcker stort engagemang

Enligt Kajsa har videon fått väldigt fin respons. Bland annat har en mamma skrivit att hennes dotter vill bli ridande polis efter att ha sett videon.

”bästa!! Så roligt att följa er! Både jag och dottern gör det! Ni har nu inspirerat henne att vilja bli ridande polis. TACK för allt ni gör!”, skriver en person.

”Men sluta! Kollat på klippet 5 gånger nu. Ni är inspiration till så många. Inklusive mig”, skriver en annan.

”Det gjorde nog deras dag, de som jobbar i luckan, hade gjort min dag i allafall om jag jobbat där!”, skriver en tredje.

Exit mobile version