Inge, 76, blev förälskad på äldreboendet – nu har han förlovat sig med kärleken Kerstin: ”Aldrig försent”

Kerstin och Inge

Foto: Attendo

När Inge flyttade in på äldreboendet hade han ingen aning om att han skulle möta sin stora kärlek.

Men plötsligt fick han syn på Kerstin och kärleken, ja den började gro.

76-årige Inge flyttade in på Attendos äldreboende ”Lyckliga gatan” för två år sedan.

Där träffade han 71-åriga Kerstin, en självständig kvinna i sina bästa år.

Inge som alltid varit en förhållandeperson hade levt som änkeman sedan några år tillbaka. Kerstin däremot, hade varit singel hela livet och adopterat sin son so singelmamma.

Där och då hade de ingen aning om att de två skulle falla för varandra men enligt Sofi Nilsson, undersköterska och kontaktperson till paret, så hade de något speciellt redan från start.

– Det har varit kemi mellan dem från dag 1. Det började med att de alltid ville sitta bredvid varandra under lunchen, berättar Sofie i ett inlägg på Attendos Facebooksida.

Det var en flirtig stämning mellan turturduvorna och snart slog kärleken ut i full blom.

76-årige Inge friade till Kerstin

I somras bestämde sig Inge för att ta nästa steg i relationen. Inge skulle fria till sin Kerstin.

Efter att ha varit i kontakt med respektive familjemedlemmar började man sedan smida planer för hur och när frieriet skulle äga rum.

– Vi behövde mått på Kerstins finger för att kunna köpa en ring. Eftersom detta skulle bli en överraskning, så fick jag säga att sjuksköterskan hade bett om mått av hälsoskäl. Jag fick helt enkelt ta mått på alla fingrar för att inte skulle bli misstänksamt, säger Sofi Nilsson.

Inge var nervös inför frieriet. När den stora dagen var kommen vaknade han klockan 04.00 på morgonen.

– Planen var att han skulle fria på eftermiddagen, så att jag kunde inhandla rosor och bubbel inför frieriet. Men han satte på sig kavajen tidigt på morgonen, gick och la sig med den och så fort Kerstin hade vaknat så friade han, berättar Sofi i inlägget på Facebook.

Kärleken växer dag för dag

Idag är paret lyckligt förlovade och kärlen, den växer dag för dag.

I inlägget på Facebook skriver Attendo att både Kerstin och Inges förlovning har gjort deras anhöriga överlyckliga och att Kerstins son fick gåshud när han fick höra nyheten.

”Det är aldrig försent att hitta kärleken!”, skriver Attendo i inlägget.

Den här kärlekshistorien är en sådan upplyftande inspiration. Dela gärna så att fler få ta del av detta, och du … vänta inte för länge när det känns rätt.

Exit mobile version