Julia blev misshandlad och knivrånad – busschaufför vägrade ringa polis

Julia blev knivrånad och misshandlad av två unga män i Uddevalla. När hon bad om hjälp vägrade busschauffören ringa SOS, det rapporterar P4 Väst.

Detvar i förra veckan som Julia hade bestämt ett möte på Dalaberg i Uddevalla för att köpa en begagnad telefon.

Men det var ingen mobilförsäljare som Julia mötte. I stället mötte hon två unga män som både rånade och misshandlade henne.

Blåslagen och utan varken mobil eller pengar försökte Julia ta hjälp av en förbipasserande busschaufför och bad honom ringa till polisen.

Men busschauffören vägrade att ringa och frågade i stället varför inte Julia själv tog kontakt med polisen.

Vägrade ringa polis

Julia förklarar för busschauffören att hon blivit rånad och misshandlad, men i stället för att kalla på polis ringer buschauffören till sin chef.

 – Chefen sa att han inte fick ringa polisen men att jag kunde få gratis skjuts till Kampenhof, berättar Julia för P4.

Busschaufför, polis
Foto: Shutterstock/ TT

Julia var panikslagen och ledsen efter den otäcka händelsen men väl på Kampenhof fick hon till slut hjälp från butikspersonal. Polis och ambulans kallades till platsen och Julia blev omhändertagen.

Men Julia är inte bara skärrad över det hon utsattes för av gärningsmännen. Även Busschaufförens bemötande har satt djupa spår.

Svaret från Västtrafik

 Anne Garcia Solving, som är affärsutvecklare på Västtrafik, tror att busschauffören ville hjälpa till.

 – Han ville ju hjälpa till på bästa sätt och ville då rådfråga sina kollegor om vad som var den bästa lösningen. Och det var så här de såg på det som sagt, säger Anne Garcia Solving, som är affärsutvecklare på Västtrafik.

På frågan om Västtrafik tycker att de har gjort något fel, svarar Anne:

– Nej men det är klart att nu i efterhand när man tittar på situationen så kanske man, som inte var med, kan tänka att det hade varit bättre att ringa direkt. Vi har verkligen förståelse för att det här har varit en obehaglig händelse för kvinnan i fråga, säger hon till P4 Väst.

Exit mobile version