Just nu: Madsen erkänner för första gången mordet på svenska Kim Wall

För första gången sedan svenska journalisten Kim Wall hittades mördad i vattnet 2017 har dömde Peter Madsen erkänt att han dödade henne. Erkännandet ska ha skett efter att Madsen intervjuats av en journalist i 20 timmar, i samband med en dokumentär, det rapporterar Ekstrabladet.

– Det är mitt fel att hon dog. Och det är mitt fel, eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger Peter Madsen i dokumentären.

I augusti 2017 hittade svenska journalisten Kim Walls kvarlevor i vattnet nära Danmarks huvudstad Köpenhamn. Spåren ledde snabbt till den danske konstruktören Peter Madsen, som sa att det skett en olycka på hans ubåt.

Hemliga samtal med Madsen

Den 25 april 2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mordet på Kim Wall, ett mord som han nu erkänt för första gången.

Enligt Ekstrabladet ska erkännandet kommit när Madsen intervjuades av journalisten Kristian Linnemann, i samband med inspelningen av dokumentärserien ”Hemliga samtal med Peter Madsen”, som ska sändas på danska Dplay.

Intervjuerna ska ha pågått i sammanlagt 20 timmar, och där har det framgått att Madsen fått ett vredesutbrott av journalisten Kim Walls frågor, vilket drivit honom till att mörda henne och gömma kroppen.

– Det är mitt fel att hon dog. Och det är mitt fel, eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i dokumentären.

Kim Wall
Foto: TT

Läs mer: Madsen: ”Jag begravde Kim Wall till sjöss”

Exit mobile version