Kravet: Ta tillbaka enklare betalningssätt för p-avgifter – äldre har svårt att betala med app

Tekniken som gör det möjligt att betala sin parkering via sms eller en parkeringsapplikation i mobilen underlättar för många, men långt ifrån alla.

Nu menar SPF Seniorerna i Östersund att den nya tekniken ställer till det för många äldre och kräver att staden återför kortbetalning, det rapporterar P4 Jämtland.

Idag är det mycket som styrs av teknik, inte minst via mobiltelefonen. Och för att hänga med i den digitala världen behöver kunskaperna hela tiden uppdateras.

Många hinner knappt reflektera över teknikens framfart och mycket sker på automatik. Men för äldre personer kan det vara lite mer problematiskt.

Något så vardagligt som att betala för sin parkering kan bli svårt när det bara går att göra med en app i telefonen eller via sms.

”De har problem”

Per Söderberg som är ordförande i SPF Seniorerna i Östersund säger att många medlemmar har hört av sig och sagt att de har svårt att hantera tekniken och tycker att det även ska finnas möjlighet att betala med bankkort när man parkerar i staden.

– Det innebär att den grupp personer som inte klarar det här, de har ju problem, säger han till radion.

Foto: Gorm Kallestad, TT/ TT

Enligt Per Söderberg är det flera som uppger att de har svårt att använda mobilappar och andra har inte ens en smartphone eller kan sms:a.

– De tycker att det är jobbigt och tycker att när man nu har lärt sig det här med kortbetalning, varför ska man ta bort det?, säger Per Söderberg till radion.

”Återför kortbetalning”

Nu hoppas Per Söderberg och SPF Seniorerna i Östersund att staden tar sig en tankeställare och inför kortbetalning på nytt i de centrala delarna.

– Det är inte fel att ha det här med appar och sms för det är många som vill ha det, och det är väl bra. Men jag tycker inte att man ska ta bort det här med korthantering utan återföra den på sådana här parkeringsplatser i de centrala delarna, säger Per Söderberg till p4.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Exit mobile version