Lisa väntade förgäves på en ambulans – SOS Alarms svar lämnade henne i chock: ”Fruktansvärt”

Lisa Lundgren väntade i en och en halv timme på ambulansen med svår smärta. När hon fick höra varför den inte dök upp fick hon en chock, det rapporterar P4 Västerbotten.

När Lisa Lundgren från Nyfors, 5 mil från Skellefteå, vaknade i förra veckan fick hon väldigt ont i magen.

– Jag ringde till SOS alarm och berättade om mina problem och att jag hade fruktansvärda smärtor. Det blir bara värre och värre och tårarna sprutade, det var fruktansvärt, säger Lisa till P4 Västerbotten.

Ambulansen dök aldrig upp

Lisa väntade på ambulansen i en och en halv timme, men någon ambulans dök aldrig upp.

– De sa ju att jag bodde lite illa till och det är jag ju medveten om, och att det kommer ta ett tag. Men jag tänkte att jag får vänta, kan ju inte göra något annat, säger Lisa till radion.

SOS Alarm ringde upp till Lisa två gånger och frågade hur det var med henne, och Lisa berättade att smärtan bara blev värre.

Men när det inte kom någon bil frågade Lisa till slut om de ens hade skickat en bil, och då blev svaret nej. Alla ambulanser var redan upptagna.

SOS Alarm, Ambulans
Foto: TT

”Väldigt allvarligt”

Lisa tvingades då höra av sig till en granne och be om att bli skjutsad till akuten och väl där visade det sig att hon drabbats av tarmvred.

– Det är väldigt allvarligt, jag hade bara tur som slapp operation, säger Lisa till radion.

Stian Sjöskog Kvalvik, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Västerbotten vill inte kommentera det enskilda fallet. Menförklarar för P4 Västerbotten att det är larmets prioritet som avgör utryckningstiden.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Exit mobile version