Löfvens nya besked: Betald utbildning till de som arbetar inom äldreomsorgen

Foto: TT

Anställda inom vården ska kunna utbilda sig och få betalt av staten.

Det är statsminister Stefan Löfvens nya förslag.

”Fler ska få rätt till utbildning och få en schysst lön”, skriver han.

Coronapandemin har satt fingret på en viktig samhällsfråga – nämligen förhållandena för de som arbetar inom äldreomsorgen.

Nu ger statsminister Stefan Löfven ett nytt besked. På Facebook skriver S-ledaren att han vill se ett lyft för äldreomsorgen.

Sjukvården i Sverige har tack vare hög kompetens och stor omställningsförmåga klarat av att hantera det nya coronaviruset. Men personalen i vården har haft en mycket tuff tid, många är trötta och utarbetade”, skriver Stefan Löfven i Facebook-inlägget.

Foto: Anders Wiklund / TT

Statsministern föreslår att personalen ska utbildas och få ”schyssta” löner.

”Inom omsorgen påbörjas nu ett stort omsorgslyft för att fler ska få rätt utbildning och kunna fastanställas med en schysst lön. Det innebär att anställda inom äldreomsorgen ska erbjudas betald utbildning på arbetstid. En anställning ska till exempel kunna kombineras med utbildning till vårdbiträde eller undersköterska samtidigt som staten står för kostnaden för den tid den anställde är frånvarande på grund av studierna”, skriver han.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Vad tycker du om Löfvens besked? Satsar politikerna tillräckligt mycket på äldreomsorgen? Vad behöver göras? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker!

Exit mobile version