Mamma Madelen rasar mot butikernas utbud för flickor och pojkar: ”Vart tog alla glittriga kalsonger vägen”

När mamma Madelen Straubhaar skulle köpa kalsonger till sin 4-årige son var det inga som uppfyllde hans önskemål med glitter, rosa hjärtan och regnbågar.

I stället var det bara underkläder med bred resår och monstermotiv på hyllorna.

Nu ryter hon ifrån mot butikskedjorna.

4-årige Svante får klä sig hur han vill och älskar allt som är glittrigt och ärver gladeligen kläder från tre år äldre systern Selma.

När Madelen Straubhaar skulle köpa kalsonger till honom ville han precis sin syster ha underkläder med regnbågar, glittriga enhörningar och andra magiska motiv.

Underkläder barn/ Pojkar
Foto: Shutterstock / Håkon Mosvold Larsen

Men på de stora butikskedjorna Kappahl, H&M och Lindex fanns det bara underbyxor med hård och bred resår och med motorcykel, Batman och monstermotiv.

Upptäckten fick mamma Madelen att gå i taket, vilket tidningen mama rapporterat om tidigare.

– Jag tycker att för små barn, eller i alla fall så länge passformen inte kräver det, borde kläderna se likadana ut. Det är så väldigt uppdelat mellan flickor och pojkar. Det retar mig något fruktansvärt, säger hon till mama och tillägger:

– Varför kan inte bara alla barnkläder få vara just för barn? De behöver inte ha olika tryck, färg och mönster.

”Minst sagt ledsen!

Madelen publicerade ett inlägg på Facebook där hon tog upp problematiken.

”Vart tog alla glittriga kalsonger vägen??? Eller har de någonsin funnits???Blir minst sagt ledsen när jag letar efter underkläder till Svante. Han älskar glitter, hjärtan och rosa och gillar inte den hårda, breda resåren på ”pojk”-kalsongerna. Lösningen har varit boxertrosor, för jag kan inte hitta kalsonger med enhörningar, glitter och hjärtknappar inte ens ett par regnbågsfärgade kan jag hitta”, skriver hon i inlägget.

Flera vänner som nåddes av inlägget kände igen problematiken.

”Åh känns precis som om jag skrivit inlägget. Så var det när våra prinsar var små me. De älskade glitter, rosa, färgglatt sånt som anses ”tjejigt” enligt klädföretaget.Man blir så jäkla förbannad och faktiskt ledsen att det inte har skett nån förändring. Man förväntar sig mer år 2022!!!”, skriver en person i kommentarerna.

”Jag har precis tänkt samma sak under helgen!”, skriver en annan.

När Madelen insåg att det var fler som ansåg det problematiskt vände hon sig direkt till butikskedjorna och frågade varför det var så här.

Butikskedjornas svar

I ett mejl svarade Lindex att deras sortiment styrs av efterfrågan och försäljning och att de försöker erbjuda ett så brett sortiment som möjligt.

Kappahl å andra sidan skickade en länk till alla kalsonger och menade att de var riktade till pojkar men att man kan låta barnen använda vilka de vill.

Svaren gjorde Madelen ännu mer arg.

– Men då känner jag, vad finns det då för vits med att ha det uppdelat? Jag blir nästan mer triggad av ett sådant svar, säger Madelen till Mama.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Exit mobile version