Man hotade att våldta och döda 16-åriga Greta Thunberg – här är tingsrättens dom

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

En man i 40-årsåldern får villkorlig dom efter att ha hotat att våldta, misshandla och döda Greta Thunberg, rapporterar flera medier.

Breven var riktade både till Greta Thunberg och till hennes mamma, operasångerskan Malena Ernman, men berörde hela deras familj.

I flera brev till klimataktivisten Greta Thunberg hotade mannen att våldta, misshandla och döda henne, skriver bland annat Aftonbladet som refererar till TT.

Mannen skrev bland annat att han ska döda hennes mamma, Malena Ernman om inte hennes dotter offentligt deklarerade att det är bra för klimatet att flyga.

Greta Thunberg, 16 år, är dotter till operasångerskan Malena Ernman och Svante Thunberg och driver på sina föräldrar i kampen för klimatet. Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT / 

Nu döms mannen i 40-årsåldern för grovt olaga hot, skriver Katrineholms-Kuriren.

I förhör säger mannen att han skickade breven för att han tyckte att Greta Thunberg synts för mycket i medier. Han hävdar dock att han bara ville skrämmas.

Stockholms tingsrätt anser att brottet är hänsynslöst och grovt och dömer honom till villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst.

Nu hoppas vi att Greta Thunberg och hennes familj känner att de fått upprättelse. Vi önskar henne en riktigt fin jul och skön ledighet.

Exit mobile version