Maria, 54, träffades av träbit rakt i ansiktet – lossnade från karusell på Gröna Lund: ”Ska inte få hända”

Foto: Magnus Glans/ TT

Maria Dalquist, 54, stod i kön till till berg- och dalbanan Twister på Gröna Lund med sina barn när olyckan plötsligt var framme.

En träbit lossnade från attraktionen och träffade henne rakt i ansiktet, rapporterar Aftonbladet.

I måndags var Maria Dalquist tillsammans med sina barn och en väninna med hennes barn på Gröna Lund.

Efter någon timme inne på Nöjesparken ställde de sig i kön till berg- och dalbanan Twister.

Och inte långt efter det var olyckan framme.

Plötsligt kände Maria hur något hårt träffade henne i ansiktet. Till en början trodde hon att det var någon som tappat sin mobil från attraktionen men när hon tittade ned vid sina fötter såg hon att det låg en träbit där.

Fördes till akuten

Snart visade det sig vara en träbit från Berg- och dalbanan Twister som lossnat. En attraktion som är 480 meter lång och går i 61 kilometer i timmen.

– Det verkar som att trät torkat och spruckit runt spikhålet och därefter trillat av. Vi har aldrig varit med om detta tidigare och vi ska se till att det aldrig händer igen. Något sådant här ska givetvis inte få hända, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

Foto: Magnus Glans/TT

Maria blev omhändertagen av personal på plats och fick sedan åka till akuten.

En stor svullnad

Idag, några dagar efter olyckan, har Maria varit på återbesök på sjukhuset för en extra kontroll. Hon har en stor blåtira runt ögat och en rejäl svullnad som är stor som en pingisboll.

– Det är en stor svullnad och ömmar mycket, som en pingisboll i ögat. Hade jag fått spetsen rakt på mig hade jag kanske inte stått här i dag. Det var tur i oturen. Mina barn stod 30 centimeter bredvid mig och massa barn runtomkring. Vad hade hänt om de fått den på sig? Sådant här ska inte få hända, säger Maria till Aftonbladet.

Efter olyckan i måndags stängdes Berg- och dalbanan av och tekniker inspekterade hela banan. Nu har nöjesparken beslutat att sätta upp ett skyddsnät över kön för att undvika att något liknande händer igen.

Händelsen har anmälts till Gröna Lunds försäkringsbolag och som kompensation har Maria och hennes sällskap fått en ny helkväll på Gröna Lund.

Exit mobile version