Musikgymnasiets egna ord – efter stora luciasuccén i SVT: ”Vi är evigt tacksamma”

Foto: Hans-Olof Utsi/SVT

Vilken braksuccé!

Årets luciafirande i SVT hyllas som det bästa någonsin av tv-tittarna.

Nu har musikklassen i Boden själva gått ut med ett uttalande – för att tacka.

Trots pandemitider lyckades SVT i år med hjälp av talangfulla musiker från de norra delarna av vårt land få till ett luciafirande.

På söndagen sändes programmet som spelades in i november.

Foto: Hans-Olof Utsi/SVT

– Lokala musiker och solister, barnkören från Kiruna Kulturskola och avgångsklassen från Bodens Musikgymnasium visar på hur rikt och begåvat Norrbottens musikliv är, säger SVT:s projektledare Marion Jernråda till Newsner.

På SVT var man nöjda med att, trots rådande coronapandemi, kunna erbjuda svenska folket ett luciafirande.

– Vi är förstås glada att ha kunnat genomföra vår inspelning på ett säkert sätt, och att vi nu kan erbjuda tittarna ett stämningsfullt luciafirande. I en tid då det är det svårt att upprätthålla vanliga traditioner, känns det extra viktigt, säger Jernråda.

Tusentals läsare hyllar luciafirandet: ”Bäst någonsin”

Foto: Hans-Olof Utsi/SVT

Luciafirandet sändes två gånger på söndagen i SVT – först klockan sju på morgonen och sedan klockan sju på kvällen. Det finns även att se på SVT Play.

Flera tusen läsare har i skrivande stund hört av sig till Newsner för att hylla luciatåget.

”Det var den bästa och finaste och vackraste luciamorgon någonsin”, skriver en tittare i en läsarkommentar på vår Facebook-sida.

”Vilken otroligt vacker luciamorgon det var har aldrig sett något så vackert”, skriver en annan läsare.

Musikelevernas egna tack till svenska folket – efter varma responsen

Det var många som gjorde en fin insats i denna historiska, coronaanpassade luciasändning, och en av dem var förstås Lucian Lina Högström Johansson. Hon har också nåtts av de fina omdömena från tittarna, och är överväldigad.

Foto: Hans-Olof Utsi/SVT

– Vi hade aldrig väntat oss det här, så positiv respons. Jag har även fått meddelanden privat från folk som uttrycker hur mycket det betytt att få ett luciatåg på tv nu i de här mörka tiderna. Särskilt de som bor ensamma och inte kan umgås med släkt och vänner, säger Lina Högström Johansson, till P4 Norrbotten.

Framtiden för musikklassen

Efteråt har musikklassen också själva valt att gå ut med ett uttalande – för att tacka svenska folket för den varma responsen.

Foto: Hans-Olof Utsi/SVT

”Nu har sista sändningen sänts och vi vill bara säga tack, tack och återigen tack! Vi har fått så enormt fin respons på programmet, det värmer i alla våra hjärtan”, skriver Musikgymnasiet i Boden på Facebook efter söndagskvällens luciasändning i SVT.

Skolan skriver också att det finns en speciell anledning till att detta minne kommer att finnas kvar länge.

”Det värmer extra mycket eftersom detta är det sista luciatåget för avgångeleverna ES18, och vilket avslut!”, skriver musikgymnasiet och fortsätter:

”Tack till Warner Brothers och SVT för att vi, tillsammans med kulturskolan i Kiruna och resterande, fått denna stora möjlighet! Vi är evigt tacksamma”.

Nu hjälps vi alla åt att hylla dessa musikaliska talanger, tack för ett magiskt luciafirande i SVT! Stort lycka till med er examen och ert fortsatta musicerande i framtiden!

Exit mobile version