Stora miljonregnet: Så mycket pengar samlades in under Musikhjälpen 2019

Musikhjälpen 2019 samlade in totalt 50 572 139 kronor.
Totalsumman presenterades när programledarna Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg gick ut ur buren på Stora Torget i Västerås strax innan 21 på söndagskvällen.
– Kära Sverige, det är tack vare ert engagemang vi står här med 50 miljoner kronor. Som ni har kämpat, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen
.

Musikhjälpen, som sänts i SVT och Sveriges Radio P3 har för tolfte året i rad samlat in pengar till Radiohjälpen genom att tittare och lyssnare skänkt pengar samtidigt som de önskat låtar.

Årets tema har varit: ”Sex är inte ett vapen”, för att belysa och sätta fokus på sexuellt våld i konflikter och krig världen över.

Musikhjälpen 2019

Runt om i landet har även privatpersoner, föreningar, organisationer och företag etc. också bidragit genom att starta engagemang och samla in pengar på sitt eget vis.
I år genomfördes totalt 642 309 engagemang genom exempelvis låtönskningar och egna insamlingar, vilket är nytt rekord.

Programledarna Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg varit de programledare har varit inlåsta i glasburen i 144 timmar och sänt radio från Stora Torget i Västerås.

Samlade in 50 miljoner kronor

Under söndagskvällen lämnade de buren och presenterade strax därefter beloppet som samlats in.
Totalt samlades 50 572 139 kronor in under Musikhjälpen 2019. Därmed slog man fjolårets siffra som var  50 550 204 kronor.

Bildkälla: Skärmdump/SVT Play

2017 är rekordåret då Musikhjälpen samlade in 74 miljoner kronor under temat ”Barn är inte till salu”.

– Kära Sverige, det är tack vare ert engagemang vi står här med 50 miljoner kronor. Som ni har kämpat, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen och fortsätter:
– Vi kommer kunna stödja överlevare och stödja ansvarsutkrävande så att förövare straffas. Vi har gjort någonting magiskt ihop och det här är bara början

Exit mobile version