Pojke rånad och misshandlad av ett 10-tal gärningsmän – polis letar efter de skyldiga

En pojke i 16-årsåldern överfölls och rånade vid ett utomhusgym i Malmö under lördagskvällen. För polisen har pojken berättar att gärningsmännen var runt tio stycken, och för att komma åt hans saker drog de av hans jacka och misshandlade honom., det rapporterar Aftonbladet.

Det var mellan 22.00 och 22.30-tiden i lördags som den 16-årige pojken blev överfallen vid utegymmet på Ribersborg i Malmö.

Slet av pojkens jacka

Enligt pojkens beskrivning ska förövarna ha slitit av hans jacka och hörlurar, något polisen återgett på sin hemsida.

Pojken hörde av sig till polisen senare samma natt, och berättade vad som hänt. Polisen åkte då hem till pojken som gjorde en anmälan om rån.

– De har hotat och misshandlat honom men han har inte behövt vård, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd till Expressen.

Polis
Foto: TT

Rånarna går fria

Enligt polisen ska gärningsmännen som slagit och hotat 16-åringen varit runt tio personer. I skrivande stund har de ingen misstänkt, men jobbar med att få fatt de skyldiga.

– De beskrivs som yngre, ungefär i samma ålder som han själv, så vi får se om det finns något att jobba vidare på där, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd till Expressen.

Dela gärna för att uppmärksamma andra som har barn eller barnbarn som går själva på kvällarna. Glöm heller inte att tipsa polisen om det finns någon information som kan vara värdefull för dem.

Exit mobile version