Polis ryckte ut efter larm om försvunnet barn – dagar senare får de ett brev de sent ska glömma

Polisen i Ängelholm ryckte ut på ett larm om ett försvunnet barn. Ärendet involverade en liten pojke som försvunnit från sin förskola.

Några dagar senare fick de ett brev de sent kommer att glömma.

När ett barn försvinner skapar det en stor oro hos alla inblandade.

I det här fallet handlade det om ett barn som försvann från en förskola och det skapades en olustkänsla bland både förskolepersonal, barnets föräldrar och poliser som åker på larmet.

”Men något som det också skapar är en stor beslutsamhet – barnet ska hittas!”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Pojken hittades snabbt

I det här fallet hittades den försvunna pojken snabbt och ärendet slutade lyckligt.

”Det magiska ordet ”hittad” kom snabbt i detta fallet. Barnet hittades redan i närsöket, det obligatoriska sök vi gör på platsen i eller runt den adress barnet försvann ifrån”, skriver polisen.

Några dagar senare anlände ett brev till polisstationen i Ängelholm, ett brev från den lilla pojkens föräldrar.

”Efter en dramatisk förmiddag och son som försvunnit på förskolan, polisen tillkallas och på plats innan någon ens hann blinka! Vilka superpoliser vi har, tusen tusen tack för att ni finns! Tack till alla som tog sig tiden att leta efter honom”, stod det i brevet som de nu har valt att uppmärksamma på Facebook.

Pojke, polisen
Foto: Shutterstock, Facebook

Hyllas av allmänheten

I kommentarsfältet på Facebook fortsätter hyllningarna trilla in till polisen.

”Ni gör alltid ett fantastiskt arbete”, skriver en person.

”Vilket jobb ni gör varje dag.TACK”, skriver en annan.

”Ni gör kanon bra jobb man känner sig trygg med när ni kör omkring och kolla”, skriver en tredje.

Polisens vädjan till alla vuxna

I inlägget poängterar polisen vikten av att tidiigt larma polisen om ett barn försvinner.

”Det är viktigt att vi kontaktas i tidigt skede när ett barn är försvunnet. Desto längre tid som gått, ju större ytor, fler faktorer och faror ska kalkyleras”, skriver polisen i inlägget.

De trycker också på hur viktigt det är att inte skrämma barn med polisen, utan att barn alltid vet att de kan vända sig till polisen om de kommit bort eller behöver hjälp.

”Använd därför aldrig polisen som ett hot liknande ”Är du inte snäll så kommer polisen och tar dig” utan uppmana istället barnen att söka upp oss för att få hjälp. Kom gärna fram till oss och prata när ni ser oss någonstans. Har vi inget annat uppdrag så tar vi oss gärna tiden för att skapa band och förtroende med er och era barn”, avslutar polisen inlägget.

Exit mobile version