Polischefen rasar – efter bilisternas fräcka beteende bakom ratten: ”I 10 års tid…”

Polisbil/ Trafik

Foto: TT

Polischefen Anders Chef, på polisen i Göteborg, har fått nog av bilisternas fräcka beteende bakom ratten, det rapporterar P4 Göteborg.

Nu ryter han ifrån – och det ordentligt.

Polisens mål är att ingen människa ska dö eller skadas i trafiken, vilket är samma som nollvisionen

Flera gånger om året har polisen särskilda trafikveckor där de avsätter stor del av sin tid till att kontrollera trafiken och bilisterna som kör ute på vägarna. Det med målet att minska olyckor och risktagande i trafiken.

Genom ökad närvaro och fler hastighetskontroller hoppas man alltså kunna öka säkerheten på vägarna.

Foto: Per Karlsson / TT

För den som kör över hastighetsbegränsningarna väntar böter och körkortskontroll. 

“Polisen har rätt att ta med den som vägrar att blåsa i sållningsinstrumentet till polisstationen för urin- eller blodprovstagning”, skriver polisen på sin hemsida

”Gör det som är tänkt att göra”

Men polisen kan inte göra hela jobbet själv och enligt polischefen Anders Chef i Göteborg är det mycket bilisterna kan bättre på för att minska olyckorna ute på vägarna.

– Gör det som är tänkt att göra när man sitter bakom ratten. Kör bil och var fokuserad på det du ska göra. Gör inte alla de här andra grejerna som jag under 10 års tid har sett att man gör bakom ratten. Det är allt från att sminka sig, skicka mejl till att hålla på och mata djur i bilen. Man gör väldigt mycket saker man inte ska göra bakom ratten, säger han till p4 Göteborg.

Anders uppmanar alla bilister att vara fokuserade på vägen när de sitter i bilen, på så vis kan olyckorna minska.

– Är man fokuserad i trafiken så kommer vi tillsammans minimera olyckorna. Vi på polisens sida kan aldrig någonsin se till att det inte finns några trafikolyckor, det kommer inte att gå. Men tillsammans, om man gör det man ska göra bakom ratten då hjälps vi åt tillsammans och räddar liv, säger han till P4 Göteborg.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version