Polisen har fått nog av stöket i december – klockrena uppläxningen får nätet att jubla: ”Om du aldrig…”

Foto: Shutterstock/ Facebook

December är en månad av mycket festligheter. Det är glöggmingel, luciafester och julbord. En tid på året då polisen helt enkelt har mycket att göra.

Men i stället för att gripa bovar och banditer är det annat de får lägga fokus på. Nämligen att ta hand om de som blivit lite väl förfriskade i julnatten.

I ett kvickt inlägg på Facebook berättar polisen Linus om hur en kväll kan se ut i december när man jobbar inom polisen.

”Det finns en period på året då många av de som vi möter ute kan vår verksamhet ovanligt bra. De är även ofta väl insatta i samhällsfrågor, gängskjutningar, lagstiftning, arbetsmetoder och vad vi borde arbeta mer med”, skriver han i ett inlägg.

”Men framför allt är de insatta i vad vi inte borde arbeta med. En uppgift som vi absolut inte ska syssla med är ordningshållning eller trafikarbete i den miljö den initierade personen just för tillfället befinner sig”.

Han pratar såklart om december när mat och dryck är i fokus och flera festliga tillställningar äger rum.

7 goda råd

Nu har Linus tröttnat på människor som sätter sig själva i klistret i juletider och kommer med några goda råd till den som, kanske ska ta sig en svängom, i vinternatten.

Han radar upp råden, ett efter ett.

”Gör som personal och vakter på stället ni valt för festen säger. Tänk ”jag är gäst här”.Om en polis har samma eller liknande budskap som ovan så kan det ligga en viss allvarsamhet och annalkande konsekvens i budskapet. Om du aldrig testat droger innan är det här absolut inte rätt tillfälle (det är det aldrig om du undrar). Löneförhandling och vad chefen borde eller inte borde göra kan vänta till imorgon. Feedback till kollegan du kanske inte alltid klaffar med kan också vänta”, skriver polisen och tillägger:

”Gör det näst sista glaset till det sista. Ha trevligt och var positiv, det kan avväpna de flesta antagonister.”

Väcker starka reaktioner

Polisen poängterar att de allra flesta sköter sig men att det är en liten skara som hörs och syns mest.

”För efter en snabb koll visade det sig nämligen att många av de som fått nyktra till på polisstationen under helgen även misstänks för narkotikabrott och någon form av våldsbrott. Detta efter att ha fyllnat till, kanske dragit i sig en lina självförtroende och sedan gett sig ut på sanningsägaruppdrag mot kollegor och övriga besökare”, skriver han och fortsätter:

”Nåväl, imorgon är det måndag och då ses ni ju på jobbet igen, kul va!?”.

Inlägget har fått stor respons och många beundrar polisens arbete.

”Utifrån erat/ditt inlägg så måste jag säga att ni gör ett fantastiskt jobb där ni får ”ta” i mycket. Tack för att ni finns ”, skriver en person.

”Jag är så tacksam för alla era kvällspatruller som tar hand om våra ungdomar!Ni är änglarna! 

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version