Polisen har fått nog – ryter ifrån mot A-traktorernas livsfarliga beteende i trafiken

Tre tonåringar skadades i en singelolycka med en A-traktor i Uddevalla kommun under söndagskvällen. 

Nu vädjar polisen till alla ungdomar och vårdnadshavare att tänka på säkerheten.

Det var i söndags kväll som en A-traktor var inblandad i en allvarlig trafikolycka i Uddevalla.

Tre ungdomar var inblandade i olyckan och enligt polisen ska två av ungdomarna ha slungats ut ur fordonet.

A-traktor
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Allvarlig olycka med A-traktor

Räddningstjänsten var snabbt på plats och ungdomarna fördes i ilfart till sjukhuset.

”Jag ser en blodig ung person sitta kvar i A-traktorn, jag ser också två unga personer som ligger nere i diket i det höga gräset. Det är fullt med ambulanspersonal och räddningspersonal som jobbar med att vårda dessa tre ungdomar”, skriver polisen.

”Jag ser vid vår polisbil hur min kollega kramar om en ung kille, bredvid dem står det två ungdomar till, de har panik och gråter. De är kompisar till ungdomarna som är skadade, de ser hur sina vänner ligger stilla i gräset. De ser när sina vänner spänns fast på bårar och avförs i ilfart med helikopter och ambulanser till sjukhus. De kan bara hoppas på att ingen avlider av sina skador eller får men för livet”.

Foto: TT

Efter allvarliga olyckan har polisen fått nog av A-traktorförarnas farliga beteende ute på vägarna och vädjar till både ungdomar och föräldrar att tänka på säkerheten ute på vägarna.

Polisens vädjan till alla föräldrar

I inlägget betonar polisen hur viktigt det är att man som A-traktorförare enbart tar med sig en passagerare per säte och använder bälte.

”Du som kör A-traktor vill inte leva med att dina passagerare skadar sig för att ni åker för många i fordonet. För att ingen använder säkerhetsbälte. Jag som polisman vill inte ringa till föräldrar som blir förkrossade och be dem åka till sjukhus för att det skett en allvarlig olycka. Du som förälder vill inte ta emot det samtalet från mig, ovetande om hur allvarligt ditt barn har skadats”, skriver polisen i inlägget och tillägger:

”A-traktorn användes förr i lantbruket där inga andra fordon färdades och den var konstruerad för att gå i 30km/h. Kör man lugnt på en parkering är det lite samma sak. Men åker man ut på trafikerade vägar, då är risken stor för allvarliga skador vid krock om man inte använder säkerhetsbälte eller färdas fler passagerare än vad fordonet är konstruerad för”.

Polisens inlägg har nåtts av tusentals och lämnar ingen oberörd. I kommentarsfältet är det många som håller med polismannen om hur viktigt det är med säkerheten.

Många vill gå så långt att det vill förbjuda fordonen helt ute på vägarna.

”Förbjud ALLA A-traktorer & EPA-traktorer som är elektroniskt reglerade !!!!!Tillåt endast mekaniskt total spärrade fordon !!!!”, skriver en person.

”Förbjud dessa fordon omgående, då slipper alla föräldrar till dessa ungdomar få dessa fruktansvärda besked! Dom är inte mogna för dessa fordon!”

”Förbjud skiten det händer mycket olyckor med dessa.Hur många ska skada sig eller dö innan man fattar”, skriver en tredje.

Sprid gärna polisens viktiga ord så att ingen mer råkar illa ut.

Exit mobile version