Polisen: Hjälp oss hitta bedragaren som tömmer brevlådor och skuldsätter folk.

Bedragaren har använt samma metod vid flera tillfällen. Enligt polisen beställer han ett kreditkort i en persons namn för att sedan tömma den utsatte personens brevlåda för att på så sätt få tag i det rekommenderade brevet för det nya kreditkortet.

– Han vet exakt när posten kommer, och så tömmer han brevlådan med kortet i, säger polisen Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter till Aftonbladets Brottscentralen.

I nästa steg har han gått till utlämningsstället och plockat ut kreditkortet med en falsk legitimation. Med det nya kortet i sin ägo kan bedragaren sedan tömma kontot upp till maxbeloppet och i förlängningen sätta kontoägaren i skuld. I ett av fallen som utreds lyckades han komma över hela 40 000 kronor.

– Det kanske låter krångligt men är egentligen enkelt, den här gynnaren finns i en hel drös utredningar, säger Jan Olsson.

För att försöka få tag i bedragaren går nu polisen ut med bilder på mannen för att på så sätt kunna få tips från allmänheten gällande hans identitet.

– Det finns ingenting som säger att han kommer eller har slutat med den här typen av brott, säger Jan Olsson till Brottscentralen.

I klippet nedan finns en övervakningsfilmen från Katarina Bangata i Stockholm den 30 maj i år som enligt polisen föreställer mannen:

Publicerad av Newsner, gilla gärna

Exit mobile version