Polisen omhändertog drogpåverkade barn – vädjar nu till alla föräldrar: ”Kan gå otroligt illa”

Polisen i Östersund omhändertog narkotikapåverkade barn under 15 år.

Nu varnar polisen om riskerna med droganvändning bland unga, rapporterar P4 Jämtland.

Tidigare i veckan omhändertogs barn under 15 år i Östersund efter att ha hittats narkotikapåverkade.

Det var en person ur allmänhet som kontaktade polis efter att ungdomarna uppträtt påverkat. Barnen överlämnades sedan till sina vårdnadshavare.

Därefter gick polisen Jämtland ut med ett Instagram-inlägg och varnade för riskerna med narkotika bland unga, rapporterar P4 Jämtland.

”Till alla ungdomar, vi har förstått att det är väldigt normaliserat med narkotika.
Hur farligt kan det vara? Extremt farligt.
Vet ni vad ni stoppar i er och hur det kan påverka er och eran kropp? Troligtvis inte”, skriver de i inlägget som fortsätter:

”Till alla vuxna, våga prata om narkotika med era ungdomar. Narkotika förekommer bland ungdomar i större utsträckning än vad man kanske tror. Vi vill inte att ungdomar råkar illa ut och genom att ta narkotika är risken stor att det sker. Om du som ungdom har problem, ta kontakt med en vuxen och prata om det. Det är DIN framtid det handlar om!”

Inlägget skrevs av poliserna i Jämtland då de reagerade starkt på ungdomarnas låga ålder.

”Otroligt farligt”

Annie Åkerlund är chef för områdespolisen i Östersund, Bräcke och Ragunda och hon berättar för P4 Jämtland om förhoppningen att både ungdomar och föräldrar tar åt sig av inlägget.

– Det är ju otroligt farligt att vara så här ung och ta narkotika. Man har ju ingen aning om hur man reagerar och hur man kommer må. Det kan ju gå otroligt illa.

Annie Åkerlund berättar också att användning av droger i så låg ålder inte är vanligt. Däremot är det väldigt farligt. Det är framförallt hasch som cirkulerar bland unga, men också olika former av tabletter.

– Det är ju jätteallvarligt tycker jag. Och skrämmande helt enkelt, säger hon till P4 Jämtland.

Exit mobile version