Polisen tokhyllas för fräcka insatsen – här bogserar de bort bovarnas bilar: ”Kanonbra!”

Foto: Polisen Södermalm/TT

Polisen fortsätter att ta i med krafttag mot dem som systematiskt struntar i att betala sina parkeringsböter.

I ett inlägg på Facebook visar Polisen på Södermalm upp sin ”fredagsfångst” – vilket hyllas av allmänheten.

Från och med den 1 januari 2023 så började ett nytt beslut gälla, vilket innebär att Trafikverket kan flytta på fler fordon än förut.

Beslutet har gjort livet svårare för de som sysslar med så kallade ”bilmålvakter”. Ofta är det kriminella som använder sig av bilmålvakter – det vill säga personer som står som registrerad ägare på fordonet, men som inte är den faktiska ägaren.

Detta gör det möjligt för den som använder bilen att slippa betala skatter och parkeringsavgifter. Avgifterna går istället till målvakten som helt enkelt struntar i att betala.

Problemet har varit stort under lång tid. Men i och med det nya beslutet så har det blivit lättare för polisen att bärga bort de bilar vars ägare satt i system att felparkera och undvika att betala skatter och avgifter.

LÄS MER: Polisens fräcka drag tokhyllas – nya krafttaget lär giriga bovar en läxa för livet: ”Äntligen”

Polisens ”fredagsfångst”

Polisen på Södermalm verkar nöjda med de nya befogenheterna. I ett inlägg på Facebook visar det upp sin ”fredagsfångst” av bilar vars ägare misskött sig och dragit på sig stora skulder.

Bilarna forslas iväg och för att ägaren ska få tillbaka den så måste först skulderna betalas.

I inlägget som poliserna publicerat syns flera bilar som bogseras bort och därmed inte kommer att kunna parkeras hur som helst längre. Förhoppningsvis lär de ägarna en och annan läxa!

Polisen hyllas

Kommentarerna på inlägget vittnar om att många är trötta på vissa bilägares beteende. Polisen har fått mycket hyllningar för sina insatser.

Hurra för polisen på Södermalm! Hoppas på god fångst. Trevlig helg!”, skriver en person i kommentarerna på Polisens inlägg.

”Gött jobbat heder till er alla i blått, skriver en annan.

Kanonbra! Hoppas ni får en lugn helg och möjlighet att njuta av sommaren”, skriver en tredje person.

Vad tänker du om Polisens insats? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!

Exit mobile version