Polisen varnar för ny farlig tonårstrend – utsätter andra för fara: ”Riskfyllt”

Moped

Foto: Pixabay, Johan Nilsson/TT

Polisen går nu ut med varning för ett farligt beteende bland ungdomar som kommit att prägla Söderhamn på sistone.

Nu vädjar de till vårdnadshavare att prata med sina ungdomar.

Att köra moped är både roligt och praktiskt. Många var vi som drömde om 15-årsdagen då man äntligen fick sätta sig på mopeden och fara iväg.

Det är en otrolig frihet att som ung kunna ta sig omkring längre sträckor helt på egen hand. Det förklarar också varför a-traktorer, mopedbilar och mopeder fortsätter att vara så populära bland unga.

Men friheten som fordonen ger kommer också med ansvar. Det innebär stora risker, inte minst för mopedister, att färdas fram.

Även om mopederna bara får gå i 30 eller 45 kilometer i timmen så är det inte sällan som dessa trimmas till att gå i betydligt högre hastigheter.

Vansinneskörning i Söderhamn

Att ungdomar kör trimmade mopeder i höga farter är långt ifrån ett nytt fenomen. Men Polisen i Söderhamn uppmärksammar nu ett beteende bland mopedisterna som är anmärkningsvärt och mycket farligt.

Vi har sett ett ökande problem gällande ungdomar och mopeder som kör på ett mycket riskfyllt sätt. Mopedisterna lägger sig bakom polisbilarna, kör mot trafiken och gör farliga omkörningar.”, skriver Polisen i ett inlägg på Facebook.

Det är inte bara mopedisterna som utsätter sig själva för fara. Beteendet innebär även en risk för alla som kommer i deras väg.

Nu hoppas de på att föräldrarna tar ansvar och pratar med sina barn så att det vårdslösa körandet ska sluta.

Vi vill med detta inlägg göra er vårdnadshavare medvetna om problemet och ni som vet med er att era barn är ute och kör moped tar en diskussion med dessa.”, skriver Polisen avslutningsvis i inlägget.

Flera har sett beteendet

Och bland kommentarerna på inlägget vittnar flera om att de noterat ungdomarnas beteende.

Har mött flertalet mopedister efter Söderala vägen som kör på bakhjulet helst ända fram tills möte sker”. skriver en person.

Prova o åk in i stan på mc.. man får fullt i mopeder runt om sig på bakhjul .. kör om på ut och insidorna o är allmänt röriga o stökiga”, skriver en annan.

Vad tråkigt att de ska behöva köra så vårdslöst! Det är inte bara farligt, de förstör också ryktet för alla andra ungdomar som kör ordentligt!

Vad tänker du om beteendet som Polisen nu varnar om? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook.

Exit mobile version