Polisens nya desperata vädjan – fått nog efter ungdomars vårdslösa beteende: ”Tråkigt…”

Foto: Arkiv

Poliser är riktiga samhällshjältar som jobbar stenhårt med att hålla oss medborgare säkra och trygga varje dag – även om det finns många busar som inte skulle hålla med om den saken.

Som polis får man säkerligen se mycket hemskheter i jobbet. Efter fredagsnatten fick Polisen i Nybro nog.

Att arbeta som polis måste tyvärr vara ett ganska otacksamt yrke. Varje dag möter de både faror och tragiska situationer som de måste handskas med.

Sällan får de särskilt mycket beröm för den nytta som de gör i vårt samhälle. Tvärtom möts de ofta av skepticism och säkert ett och annat glåpord.

Under helgerna när de flesta av oss är ute och roar sig så får poliserna istället vara ute och se till så att det är ordning och reda.

Stökig natt

Men någon ordning och reda var det inte i lokalpolisområdet Nybro under fredagsnatten. Det var så pass stökigt att Polisen fick gå ut med en vädjan till allmänheten efteråt.

Inatt har vi bland annat: Träffat på ungdomar som både röker och dricker alkohol utan att ha åldern inne. Inte alls bra…”, skriver Polisen i Nybro i ett inlägg på Facebook.

Dessutom fick de ta till tjänstevapen för att kunna utföra sitt jobb på ett säkert sätt. Lyckligtvis blev ingen skadad.

Inlägget fortsätter:

Och nu på slutet fick vi en rattfyllerist. Det slutade med 10.000kr i böter. Tråkigt att vi gång på gång upptäcker nya personer som väljer att köra bil och dricka.

Polisen i Nybro skickar med en vädjan till folk med en förhoppning om att fredagsnatten inte upprepar sig i fortsättningen:

Föräldrar ha lite mer koll på era kids är ni snäll! Till alla vill jag skicka med att lyssna lite mer på vad vi säger. OCH! Kör inte full! Om vi alla kan hjälpas åt så kanske helgen blir bättre än fredagsnatten!

Polisen hyllas

Och i kommentarerna på inlägget så märks det att allmänheten står på Polisens sida:

Kämpa vänner ni gör ett bra jobb”, skriver en person i kommentarerna.

Tack för att ni finns!”, skriver en annan.

Tack för att ni finns där för oss ”, skriven en tredje person.

Tack till Polisen som gör ett så bra jobb! Ni behövs verkligen!

Tycker du också att Polisen gör ett viktigt arbete? Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Exit mobile version