Polisens skarpa varning – detaljen som gör att tjuvarna slår till: ”Minska risken för att bli utsatt…”

Foto: TT/Polisen

Även om de officiella semesterveckorna är över så pågår fortfarande tjuvarnas högsäsong då många lämnar sina hem. Sommaren är också en tid då många gör klassiska misstag som enligt polisen kan stå villa- och sommarstugeägare dyrt. Här är viktiga sakerna du ska tänka på. 

Det har blivit vana och tradition att polisen går ut med en officiell varning innan industrisemestern börjar varje år. I år var inget undantag då de tidigt skrev ett inlägg på Facebook där de uppmanade alla som skulle resa bort att få hemmen att se bebodda ut. 

Nu närmar sig hösten med stormsteg, men det betyder inte enligt polisen att man kan luta sig tillbaka. I ett inlägg på Facebook gör de allmänheten uppmärksam på att tjuvar letar tillfälle, och att en yrkeskriminell “alltid är på jobbet”. 

LÄS MER: Svenska polisens modiga hjälteinsats – brottade ner och grep beväpnad tjuv på sin lediga dag

Polisens viktiga varning

Enligt polisen måste varje person själv ta ansvar för att undvika att bli bestulen på värdefulla saker som cyklar och liknande. 

Så här skriver polisen i Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm på den gemensamma Facebooksidan: 

“Tjuven letar tillfälle!

En yrkeskriminell är alltid på jobbet!

Tjuven söker efter saker att stjäla för att snabbt kunna omsätta detta i pengar.

Man stjäl tex. cyklar, elscootrar, gräsklippare, verktyg. Finns det en åtråvärd bil är också detta något som är intressant för tjuven.

Om man själv ska minska risken för att bli utsatt, måste man själv göra något åt detta.

Bor man i villa/radhus, gå ut på gatan och titta in på din tomt. Ser du något som kan vara stöldbegärligt? Alltså plocka undan det du ser. Har du en stöldbegärlig bil och har garage, då bör bilen stå där. Prata med dina grannar, tillsammans blir ni starka. Har ni inte startat grannsamverkan än så är det ett sätt att minska risken för att bli utsatt för brott”. 

Lämna inte stegar ute

Några andra värdefulla tips som polisen tipsar om på sin hemsida är följande: 

Vad tycker du? Var tipsen användbara? Dela dem gärna med andra som ska åka bort, om så bara för en natt. De kommer att tacka dig.

Exit mobile version