Posten varnar för bedragarnas nya metod – här är fula bluffen mitt i julhandeln

Mitt i julhandeln går Postnord nu ut och varnar för bluffmejl.
Mottagaren uppmanas betala en fraktavgift på 15 kronor till företaget för att hämta ut paket från deras lotteri.
– Det är ett jättestort problem, särskilt nu eftersom det är jul och många väntar på sina paket, säger Anna Kjellander, presskontakt på Postnord till Aftonbladet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Redan i helgen gick flertalet människor ut på Facebook och varnade för bluffmejl som uppgavs ha Postnord som avsändare, skriver Aftonbladet.

Postnord varnar för bluffmejl

I de falska mejlen uppges mottagaren att betala en fraktavgift på 15 kronor för att hämta ut ett paket från företagets lotteri.

– Alla bör vara uppmärksamma på vilka mejl och sms som man får. Får du sms eller mejl från Postnord begär vi aldrig några pengar. Om det inte är så att du ska hämta ut en vara från ett land utanför EU. Då kan du behöva betala tull eller moms, säger Anna Kjellander, presskontakt på Postnord.

Det är inte första gången bedragare försöker lura till sig pengar via bluffmejl. Senast i mars varnade polisen för bluffmejl som då sades skickas från Skatteverket.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT /

Bluffmejlen som nu skickats ut från ”Postnord” är enligt flera människor på Facebook väldigt snarlika de vanliga mejl som skickas ut från företaget.

”Kolla alltid avsändaren”

Postnord uppmanar folk att vara uppmärksamma och titta noga på mejlet innan man trycker någonstans.

– Ett tips är att alltid kolla avsändaren, det brukar vara en avslöjande faktor. Bluffmejl är svåra att värja sig mot. Det är enkelt för en bluffmakare att få det att se ut som att det kommer från oss. Men självklart jobbar vi hela tiden med att se vad vi kan göra åt detta, säger Kjellander till Aftonbladet.

Sprid gärna vidare så inte fler drabbas av dessa bedragare.

Exit mobile version