Prins Harrys och Meghans mäktiga hyllning – till 16-åriga Greta Thunberg

Greta Thunberg prins Harry Meghan Markle

Foto: Instagram

Här är brittiska prinsparets mäktiga hyllning – till 16-åriga Greta Thunberg.

Prins Harry och Meghan Markle uppmanar nu sina följare på sociala medier att följa klimataktivisten från Sverige. 

”Med nästan 7,7 miljarder människor som lever på denna jord så kan varje val och varje handling göra skillnad”, skriver prinsparet på Instagram.

Prins Harry och Meghan Markle kampanjar för miljön – och tycker att folk bör ta rygg på Greta Thunberg, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Prinsparet har lagt upp ett foto på Instagram där de hyllar 15 olika konton – och ett av dessa tillhör Greta.

Nu uppmanar Harry, son till prins Charles och Diana, och Meghan alla sina 8,8 miljoner följare att göra som dem – och följa Thunberg på Instagram.

På bilden nedan, som prinsparet har publicerat, kan man se flera bilder på djur, natur och mänsklighetens framtid: barnen. Bilden lägst upp till höger kommer från Greta Thunbergs Instagramkonto. Fotot föreställer en liten pojke som håller upp en skylt med texten med Greta-citatet: ”Du är aldrig för liten för att göra skillnad”.

”Miljöförstöring har setts som ett en nödvändig biprodukt till ekonomisk tillväxt”, skriver Harry i ett uttalande i bildtexten på Instagram.

Och fortsätter:

”Först nu börjar vi märka och förstå den skada som vi gör. Med nästan 7,7 miljarder människor som lever på denna jord så kan varje val och varje handling göra skillnad”.

Harry och Meghan blev som bekant föräldrar till sitt första barn tidigare i år.

Den 6:e maj i år föddes lille prinsen Archie Mountbatten-Windsor som här får hälsa på gammelfarmor drottning Elizabeth och gammelfarfar prins Philip.

Dela gärna vidare om du vill sprida Harrys och Meghans ord.

Exit mobile version