Regionens julklapp: Samtliga anställda får tusentals kronor i bonus – för sitt hårda slit under pandemin

Alla som är anställda i Västra Götalandsregionen kommer få en julbonus på 1500 kronor, det för sitt hårda slit under coronapandemin, rapporterar GT.

Sedan pandemins start har vårdpersonal världen över slitit dygnet runt för att rädda livet på de som drabbas värst av covid-19.

På grund av det ansträngda läget har personalen tvingats jobba extra långa pass och ibland haft så pass mycket att göra att de inte hunnit med varken lunchrast eller toalettbesök.

Samtliga anställda får bonus

Men även andra yrkesgrupper har fått slita lite extra under pandemin och det vill Västra Götalandsregionen uppmärksamma med en julbonus.

Samtliga medarbetare i Västra Götalandsregionen, där vårdpersonal ingår, kommer få en julbonus på 1500 kronor utbetald lagom till jul.

Foto: Staffan Löwstedt, SvD, TT/, Henrik Montgomery, TT/ Fredrik Sandberg/ TT

I ett pressmeddelande framhålls personalens hårda slit under pandemin, bland annat inom vården men också inom kollektivtrafiken och inom all samhällsservice som ingår i regionens verksamhet.

Medarbetare har fått slita hårt, många har fått göra åtskilliga övertidstimmar, skjuta på ledigheter och på andra sätt fått kämpa under detta pandemiår. Och än är det långt ifrån över”, skriver regionstyrelsen i pressmeddelandet.

”Vill säga tack”

Johnny Magnusson (M), ordförande i regionstyrelsen säger att man från styrelsens sida vill tacka alla medarbetare för deras engagemang under pandemin.

– Personalen i Västra Götalandsregionen har gjort och gör en enorm insats under detta pandemiår. Vi vill därför från regionstyrelsens sida tacka alla medarbetare för det slit och det engagemang de visat genom att dela ut en julbonus och då till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i en kommentar.

Vad tycker du om det här, borde fler regioner ta efter? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version