Rörande ögonblicket på Kristallengalan – här hedras Adam Alsing och tilldelas hederspris: ”Han förtjänar det”

51 år gammal somnade Adam Alsing in 15 april, i sviterna av coronaviruset.

Efter ett helt yrkesliv i både tv och radion hyllas han nu med postumt på tv-galan Kristallen genom att tilldelas hederspriset.

Under torsdagkvällen gick Kristallengalan av stapeln och under programmets gång hyllade man de tv-personligheter som dött under året genom att låta de synas i ett kollage.

Men särskilt uppmärksammad blev Adam Alsing som insjuknade i covid-19 under våren och senare avled i sviterna av sjukdomen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Adam Alsing hyllades av tidigare kollegor som också berättade hur de påverkats efter beskedet om Alsings bortgång, rapporterar Aftonbladet.

– Jag är så glad att vi hann göra ”Top gear” innan han blev sjuk. Jag kan inte förstå att han är borta, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Hederspriset togs emot av Adam Alsings pappa, Rolf Alsing.

– Jag är säker på att Adam är glad och rörd när han tittar på oss från sin himmel.  Han förtjänar det här priset och jag är överväldigad av allt gott som har sagts om Adam, säger Rolf Alsing i sändningen.

Rus av lycka

I år hölls den svenska tv-galen på Vasateatern i Stockholm. Och på grund av den rådande pandemin spelades delar av programmet in i förväg under dagen och närvarande i studion var enbart personer som var nominerade i varje kategori.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

TV4-paret David Hellenius och Renée Nyberg blev stora vinnare i kvällens ”Kristallen” där de vann bästa programledare i respektive kategori. 

– Det är ett rus av lycka och så himla kul. Jag är så jäkla ärad och hedrad att tv-tittarna har röstat fram och nominerat mig och Renées brygga, säger Renée Nyberg i programmet. 

”Kunnat bli plattfall”

Programmet ”Svenska truckers” tog hem kategorin årets realityprogram och sportjournalisten Erik Niva tog hem priset för årets tv-personlighet.

Programmet ”Bäst i test” med Babben Larsson och David Sundin var nominerat i hela fyra kategorier och kammade till sist hem vinsten i kategorin årets underhållningsprogram.

Serien ”Älska mig” var också nominerad i flera kategorier och vann till slut kategorin årets tv-drama.

Josephine Bornebusch som är seriens skapare, huvudrollsinnehavare och regissör blev rörd till tårar.

– Det här är en serie jag jobbat på under tio år fram och tillbaka. Det hade kunnat bli platt fall för mig om det inte hade blivit bra, säger hon.

Vad tycker du om årets vinnare i Kristallengalan? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version