Så sörjer hela Ljusne efter 3-åringens död: ”Vi är medmänniskor och finns för varandra”

Den 3-årige pojke som försvann i onsdags hittades död under torsdagen.
Sorgen i den lilla bygden Ljusne är nu stor, berättar diakon Irja Carlsson.
– Jag ser att det är en otrolig uppslutning här i Ljusne, säger hon till SVT:s lokala nyheter.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som polisen larmades till en adress i Ljusne sedan en treårige pojke anmälts försvunnen. Sökningarna var intensiva med såväl polishelikopter som dykare, Hemvärnet, Missing People och Sjöräddningen involverade i insatsen.

Ännu under torsdagsförmiddagen pågick den stora eftersökningen, men vid lunchtid meddelade polisen det mycket tragiska beskedet att pojken hittats avliden.

– Han anträffades i vattnet av personal från Sjöräddningen strax innan klockan 11:30 på torsdagen. Platsen för anträffandet har spärrats av och orsaken till dödsfallet kommer att utredas vidare. I nuläget finns det ingenting som tyder på något brott, skriver polisen på sin hemsida.

Försvunnen 3-åring hittades död – sörjs av bygden

Sorgen i den lilla bygden med en befolkning på omkring 2 000 personer i Söderhamns kommun är stor, berättar Irja Carlsson som är diakon i Ljusne församling. Hon finns på plats tillsammans med en präst från församlingen för att erbjuda sitt stöd.

– Det här är en sorg för de anhöriga. De är ju i chock över det som hänt, och även för Ljusnebygden är det en sorg, säger hon till SVT:s lokala nyheter.

Många människor hjälpte till i den intensiva sökinsatsen.

LJUSNE 2022-06-09 Polisen och hemvärnet söker efter försvunnen treårig pojke i bostadsområde i Ljusne. Foto: Pernilla Wahlman/ TT

– Det är jättefint att så många människor ställer upp och hjälper till och att vi är medmänniskor och finns för varandra, säger hon till SVT.

Och fortsätter:

– Jag ser att det är en otrolig uppslutning här i Ljusne vilket är jättefint.

Alla våra tankar går till de anhöriga.

Vila i frid.

Exit mobile version