Sällskap smet från notan – avnjöt mat och dryck för över 82 000 kronor

pengar, betala, nota, springnota, polis

Foto: TT/TT

Ett större middagssällskap anklagas för att ha smitit från en nota på drygt 82 000 kronor på en restaurang i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Det var under juldagskvällen som sällskapet på totalt 35 personer avnjöt både mat- och dryckespaket på restaurangen i centrala Malmö. Notan landade på 82 157 kronor, men när det var dags att betala för kalaset reste de sig från bordet, gick ut genom dörren och lämnade restaurangen i flera taxibilar.

Ett större middagssällskap tog en springnota för över 80 000 kronor på en restaurang i centrala Malmö på juldagskvällen. Arkivbild. Foto: STAFFAN CLAESSON / TT

Polisen larmades till restaurangen strax efter klockan elva på kvällen och kunde kort därefter stoppa en av taxibilarna några kilometer från platsen. I den satt tre personer – en kvinna i 35-årsåldern och två barn – som misstänks ha ingått i sällskapet. De är tillsammans med en man i 45-årsåldern nu misstänkta för bedrägeri.

En man ur sällskapet har hört av sig till Sydsvenskan och påstår att de hade kommit överens med restaurangägaren på förhand om att notan skulle betalas på faktura. Men detta hade inte förmedlats till personalen varför misstankarna om att sällskapet smet från notan uppstod, menar han.

Någon sådan överenskommelse har dock inte gjorts, hävdar ägaren i sin tur.

Ägaren och mannen har nu enats om att fakturan ska betalas senast under onsdagen.

– Ett beslut som jag tagit tillsammans med polisen. Om de betalar då kan jag tänka mig att ta bort anmälan, säger han till tidningen.

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version