Släktingens ord – hittade mannen som varit inlåst i lägenhet i 30 år: ”Viskade mitt namn gång på gång”

I söndags hittades en man inlåst i en lägenhet i Stockholmsregionen av en släkting. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha hållits instängd i lägenheten av sin mamma i decennier.

– Vi har inte setts på över 20 år, men när våra ögon möttes viskade han mitt namn gång på gång, säger släktingen till Expressen.

En kvinna i 70-årsåldern misstänks för att ha stängt in sin son i en lägenhet i Stockholmsregionen för nästan 30 år sedan.

När sonen, som i dag är i 40-årsåldern, hittades av en släkting låg han på en filt mitt på golvet i lägenheten, rapporterar Aftonbladet.

När mannen hittades, ska han enligt uppgifter till Aftonbladet, haft sår över hela kroppen, varit kraftigt undernärd, sakna alla tänder i munnen och haft ett undermåligt språk.

Försökt slå larm i flera år

Släktingen berättar för Expressen att hon försökt slå larm om mammans kontroll över sonen för flera år sedan. Men när inga andra släktingar lyssnade på henne gav hon upp.

Foto: Johan Nilsson/TT

Men i söndags, när släktingen fick reda på att mannens mor var på sjukhus, åkte hon till lägenheten.

– Jag förstod att han fanns där inne och att han måste vara rädd eftersom mamman var hans enda trygghet och nu var hon borta, säger släktingen till tidningen.

Hörde ett ljud från ett mörkt hörn

I lägenheten var det fullt av saker och man kunde bara ta sig fram i trånga gångar. Släktingen berättar för Expressen att det var smutsigt och stank ruttet.

– Det var som att gå från verkligheten och rakt in i en skräckfilm, säger släktingen till Expressen.

Men mitt bland alla saker hörde släktingen ett ljud från ett mörkt hörn och berättar för Expressen att mannen började viska släktingens namn så fort han fick syn på henne.

– Vi har inte setts på över 20 år, men när våra ögon möttes viskade han mitt namn gång på gång, säger hon till Expressen.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska mannen ha lämnats med en knäckemacka med ost, en burk makrill och lite chips.

Förnekar brott

En kvinna, enligt uppgifter till Aftonbladet mannens mamma, är nu på sannolika skäl anhållen av åklagare.

Kvinnan är delgiven misstankarna men hon förnekar brott.

Utredningen är igång men om kvinnan ska häktas eller inte har man ännu inte beslutat. Däremot ska man höra ett stort antal vittnen samt den misstänka kvinna.

Mannens liv ska kartläggas

Polisen ska även prata med den mannen i 40-årsåldern som hittats i lägenheten.

– Det som händer nu är att vi ska försöka kartlägga mannens levnadsomständigheter och situation. Lägenheten är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning, säger åklagaren Emma Olsson till Aftonbladet.

Exit mobile version