”Sluta, sluta”. Flickan ringer till 112 när mamman blir slagen. Det här samtalet lämnar mig i tårar.

Som vuxen hamnade Lisa själv i ett förhållande med en man som slog henne. Men hon lyckades bryta cirkeln och lämna sin man, och hon är övertygad om att hon inte hade levt idag om hon inte gjort det.

Nu vill hon dela med sig av sina erfarenheter och på så sätt hjälpa andra i samma situation som hon var. Jag beundrar Lisas styrka och hoppas att inga barn ska behöva uppleva samma sak som hon gjorde.

Lisa skriver själv om sina erfarenheter i den här bloggen.

Misstänker du att en anhörig, vän eller kollega är utsatt för våld av sin partner? Våga prata med den personen och fråga hur det står till. Visa att du bryr dig. Bara att berätta om sin situation kan vara ett stort steg för den drabbade.

Är du själv drabbad kan du kontakta din lokala kvinnojour, tjejjour eller brottsofferjouren. Både drabbade och anhöriga kan ringa Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50.

Om du hör eller ser någon utsättas för våld eller om det finns barn med i bilden som riskerar att fara illa bör du ta kontakt med polisen eller socialtjänsten genom att ringa 112. Många kvinnojourer kan erbjuda skyddat boende om det skulle behövas.

Exit mobile version