Sommarglädjen: Nu kommer värmen tillbaka till Sverige – här kan det bli 25 grader

Foto: Shutterstock/ Stina Stjernkvist/TT

Från en riktig högsommarvärme i juni till kallt, grått och regnigt i juli. Ja, för de personer som tog semester i juli blev vädret en besvikelse.

Men nu vänder vindarna och varmare väder utlovas.

Efter det strålande vädret i slutet på juni drog kyliga vindar in över Sverige och resulterade i en julimånad med något kallare väder än vanligt.

– Det var en kylig start på juli med en dygnstemperatur på några grader under det normala, säger meteorologen Moa Hallberg till Newsner.

Över 20 grader

Men nu kommer glädjande besked. Framåt helgen kan sommarvärmen nämligen vara tillbaka. Den här gången över stora delar av landet.

Varmast blir det i Götaland och Svealand. Men även i norr kan det bli över 20 grader.

– Framåt torsdag ser det ut att kunna bli lite mer sol och uppåt 20-25 grader inledningsvis. Framåt eftermiddagarna kan det däremot bli lite molnigt och komma en del skurar, säger Moa Hallberg till Newsner.

Foto: Shutterstock/ Stina Stjernkvist/TT

Till dess får man hålla ut. För i början på veckan är det fortsatt kallt med växlande molnighet.

– De kommande två dagarna kommer ett nytt lågtryck in från väst vilket kommer innebära en del regn i västra Götaland och Svealand. Även i nordligaste Sverige kommer det en del regn, säger Moa och fortsätter:

– Till och från kan det lätta upp och bli en del sol, framförallt i södra Norrland samt i östra delarna av Götaland samt Skåne.

Ingen högsommarvärme

Men om högsommarvärmen från juni kommer återkomma har Moa svårt att svara på.

– Vi har ju bara en tiodygnsprognos och där kan jag inte se någon sådan värme. Men värmen stiger till 20-25 grader över hela landet i alla fall, säger Moa Hallberg till Newsner.

Som jag har längtat. Nu håller vi tummarna för att det håller i sig resten av sommaren. Lagom är bäst!

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version