Stefan Löfven skriver under det kritiserade migrationsavtalet från FN

Stefan Löfven skriver under migrationsavtalet.

Foto: Wikimedia Commons/TT

FN:s ramverk för migration har varit ett omtalat och kritiserat sådant, då många länder menar att det hotar deras självbestämmande, samt att det är otydligt.

Den 13 juli i år deltog Sverige vid det sjätte och sista förhandlingstillfället, som ägde rum i i New York. Dagen därpå ställde sig FN:s medlemsländer bakom överenskommelsen. Vilket innebär att Stefan Löfven kommer att skriva under om inte regeringsskifte sker.

 

Foto: Wikimedia Commons

Finns risker

Detta beslut är dock något som flera andra partier ifrågasätter.
– Vi tror på internationellt samarbete, inte minst i migrationsfrågorna – och det kan finnas en del gott i detta. Många migranter far väldigt illa runtom i världen. Men det finns också frågetecken. Risken är ju att det här avtalet kan bli tvingande på sikt, säger moderaternas migrationspolitiska talesperson Johan Forssell till Expressen.

Även Sverigedemokraterna ifrågasätter beslutet.
– Vi är bestämt emot ett undertecknande. Avtalet är spretigt, otydligt och svåröverblickbart, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler till Expressen.

Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/BT7FjvVxlrVqFkajEAlix8GNYHdtISq8Dqq50J8H_M9m0LAQKbyS6NZq_eZXdI8B?autoplay=1&mute=1″/]

 

Exit mobile version