Stefan Löfvens första ord – efter Annika Strandhälls plötsliga avhopp

MALMÖ 2018-09-04 Socialminister Annika Strandhäll och statsminister Stefan Löfven (S) i samspråk med personal de besöker Södervärns vårdcentral i Malmö på tisdagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Under måndagseftermiddagen lämnade socialförsäkringsministern Annika Strandhäll beskedet att hon avgår från regeringen. Anledningen är hennes sambos död för en månad sedan.

– Jag har meddelat Stefan Löfven att jag vill lämna regeringen i närtid och kommer att under de närmaste dagarna lämna in en begäran om entledigande, säger Strandhäll till Dagens Nyheter.

Annika Strandhäll avgår efter sambons död

Strandhäll berättar att hon måste fokusera på sin familj i denna svåra tid. Hon har två barn med sambon samt en bonusson.

Beslutet har succesivt vuxit fram. Trots avgången lämnar hon inte politiken helt utan kommer i fortsättningen jobba som riksdagsledamot.

– Det är också ett krävande uppdrag men det är inte fullt så mycket strålkastarljus som ett statsrådsuppdrag. Det finns möjlighet att ha lite mer regelbundna arbetstider, säger hon till DN.

Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven beskedet att Strandhäll avgår.

REYKJAVIK 20190820 Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) under en pressträff under de nordiska statsministrarnas årliga inofficiella sommarmöte på Island. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Via Instagram skiver Löfven att hon arbetat hårt för ökad jämlikhet och jämställdhet samt mot de ekonomiska klyftorna.

Stefan Löfven: ”Jag har full respekt”

”Annika Strandhäll har av privata skäl valt att avgå som socialförsäkringsminister. Jag har full respekt för Annika Strandhälls besked och stor förståelse för att hon i en svår situation vill ha mer tid med sin familj”, skriver Löfven på Instagram och fortsätter:

”När hon är redo är jag säker på att vi kommer att få se mer av Annika Strandhäll”

Vidare skriver Löfven att han inom en mycket snar framtid kommer återkomma med beskedet om vem som blir ny socialförsäkringsminister.

Exit mobile version