Stor djuraffär förstörd i våldsam brand – flera djur har brunnit inne: ”Stor tragedi”

En stor brand bröt ut i djurbutiken Zoogiganten i Lomma under natten mot onsdag.

Butiken gick inte att rädda och flera djur har brunnit inne, rapporterar Aftonbladet.

Det var strax efter klockan 01 natten mot onsdag som räddningstjänsten larmades om en brand i djurbutiken Zoogiganten i Lomma.

– Brandspridningen blev väldigt snabb efter det att man försökt att göra ett släckangrepp med hjälp av rökdykare. Det blev en utvecklad brand så att man helt enkelt var tvungen att ta ut rökdykarna, säger Måns Krook vid Räddningstjänsten Syd till TT.

Foto: Johan Nilsson/TT

Zoogiganten i Lomma säljer bland annat akvariedjur, gnagare, reptiler och kaniner.

Under onsdagsmorgonen meddelade butiksägaren Daniel Cederholm att branden var under kontroll, men att förödelsen är stor.

”Vi är chockade”

Flera byggnader, bland annat djursjukhuset och djurhotellet evakuerades. Men tyvärr klarade sig inte butiksdelen och flera djur har brunnit inne.

– Det har funnits djur där, men hur många får jag återkomma med. Vi är chockade och ledsna allihop. Det är en stor tragedi, säger Daniel Cederholm och till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Vi jobbar med med krishantering, ta hand om varandra och samtidigt informera alla oroliga djurägare som kanske lämnat på vårt hotell att de klarat sig. Vi är enormt tacksamma för brandmännens insats.

Inga människor skadades i branden. Polisen har upprättat en anmälan utan misstanke om brott.

Exit mobile version