Stora sorgen efter Jägarna-skådisen Tomas Norströms död – saknas av stjärnorna: ”En otrolig skådespelare”

Foto: TT

Natten till den 3 oktober avled skådespelaren Tomas Norström, endast 65 år gammal. Skådespelaren, som är känd för bland annat sina roller i storfilmen Jägarna, samt serien Pistvakt, sörjs nu av vänner och skådespelarkollegor.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas. Han dog av hjärntumörer, sa Tomas sambo Anna Oldner Bengtsson till Aftonbladet under söndagen.

Det var under söndagen som Tomas nära anhöriga bekräftade att den folkkära skådespelaren somnat in i sviterna av cancer. 

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

”Så jävla sorgligt”

Tomas Norström hade en lång skådespelarkarriär i bagaget, men mest känd blev han för sina roller i filmen “Jägarna”, där han spelade “Ove”. Samt för sin roll i Pistvakt.

– Det här är så jävla sorgligt, jag pratade precis med Lennart. Jag jobbade med Lennart, Tomas och Göran i början av min filmkarriär. Jag bodde också vid Sankt Eriksplan och hängde mycket på Pistolteatern som Tomas var chef för, säger skådespelaren Thomas Hedengran till Aftonbladet. 

– Tomas har gjort så många fina roller. Det här är verkligen tråkigt, han var en så otroligt bra skådespelare. Nu är både Göran Forsmark och Tomas borta, det känns så konstigt, vemodigt och sorgligt, tillägger han. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rolf Lassgårds sorg

Även folkkära Rolf Lassgård minns Tomas Norström som en talangfull kollega och vän. För Expressen berättar han om hur Tomas gick in enormt i sin karaktär som ”Ove” i filmen Jägarna

– Han hade en stor värme och var en härlig kollega, säger han till Expressen

Foto: SVT

Ihågkommen med värme

En annan som sörjer Tomas är skådespelaren Leif Andrée, som spelade ihop med Tomas Norström i filmen ”Psalmer från köket”. 

– Han var en fin kille, man fick alltid en kram när man träffade honom. Det är jättesorgligt, säger han till TT.

I ett inlägg på Facebook skriver Tomas sambo Anna Oldner Bengtsson om den stora sorgen av att ha förlorat sin stora kärlek. 

Flera vänner och kollegor har även uttryckt sin sorg i sociala medier. En av dem är  skådespelaren Simon Norrthon, som skriver:

”Tomas var en uppskattad och sprudlande kollega som lämnar ett hål efter sig”.

Tomas Norström somnade in på hospice i Stockholm till följd av hjärntumör. Han blev 65 år gammal. 

Vila i frid. Alla tankar går till anhöriga.

Exit mobile version