Studenter uppmanas släpa med röda katter till spex – uppdraget får djurvänner att rasa: ”Vansinnig”

Katt, Jönköpings universitet

Foto: Shutterstock, Mikael Fritzon/TT

Studenter på Jönköpings universitet uppmanas fånga in röda katter, detta för att vinna poäng under insparken, det rapporterar P4 Jönköping.

Uppdraget får kattägare att rasa.

Skolorna har öppnat och höstterminen 2022 är igång. Det firas med nollningar och insparkar landet över.

Men på högskolan i Jönköping har studenternas inspark väckt starka reaktioner.

Under sin inspark uppmanas studenter i Jönköping att fånga in en orange katt och ta den till ett tält, detta för att samla poäng.

De som arrangerar den här aktiviteten heter sexkreation och de har som logga på sin rygg en orange katt, därav uppdraget.

Inspark väcker starka reaktioner

Men uppdraget har väckt starka reaktioner i sociala medier och nu varnas kattägare med just orangea katter att hålla dem inomhus.

”Just nu har tydligen studenter på Jönköpings Universitet en utmaning i sin inspark där det ingår att få tag i en orange katt och ta den till ett tält för att samla poäng. Denna sida är INTE till för att söka efter sådana katter och jag uppmanar er att hålla era orangea/röda katter inne och att inte låna ut eran katt till någon. Eller ens själva följa med och riskera att utsätta den för onödig stress och risk för smittspridning eller att den rymmer”, skriver en person i ett inlägg i en Facebookgrupp för bortsprungna katter.

Foto: Shutterstock, Mikael Fritzon/TT

Inlägget får durvänner att rasa.

”Herregud. Fattar man inte att sånt gör man verkligen inte, ja, då kanske man inte borde plugga på universitetet. Stackars katter”, skriver en person.

”Vad fasen läste jag precis? Har mänskligheten helt tappat det? Ja..”, skriver en annan.

”Kontakta ledningen på JU och berätta vad studenterna håller på med. Jag blir vansinnig av att läsa detta!!”, skriver en tredje.

”Snälla anmäl dem”, skriver en fjärde.

Studentkårens svar

Men enligt Kevin Blomqvist, projektledare på studentkåren, har syftet med uppdraget aldrig varit att fånga in levande katter och visa upp.

– Syftet har aldrig varit att det ska vara en levande katt utan det kan vara ett gosedjur eller en T-shirt”, säger Kevin Blomqvist, projektledare på studentkåren.

Exit mobile version